ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ:
ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΚΔΟΣΗ

Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2008

ΘΕΜΑΤΑ:
» Κεντρική Σελίδα
» Πολιτική
» Οικονομία
» Πολιτισμός
» Αθλητισμός
» Τοπ. Αυτοδιοίκηση
» Ρεπορτάζ
» Απόψεις
» Συνεντεύξεις
» Με μια ματιά
 
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ:
» Αληθινά
» Καθημερινά
» Της Hμέρας
» Πολιτικά Παρασκήνια
» Το Ζούμπερο
» Είτε βραδυάζει είτε φέγγει
» Το CD της εβδομάδας
» Τεχνολογία και πράξη
» Ο Πεντοζάλης στην
   Μυροβόλο
» Ληξιαρχείο

ΑΡΧΕΙΟ:
» Αρχείο Εκδόσεων

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
» Η εφημερίδα μας
» Συνδρομές
» Χρήσιμα Τηλέφωνα

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


 
ΑΛΗΘΕΙΑ / ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ:

03/07/2008

Συγχαρητήρια στο δραστήριο και παραγωγικό σύνδεσμο κληρικών Χίου


Μόλις ένα έτος συμπληρώθηκε από την ίδρυση του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, του μοναδικού επίσημου, αρμόδιου και νόμιμου, συλλογικού οργάνου για τη διεκδίκηση της προώθησης και επίλυσης των εφημεριακών προβλημάτων και έννομων συμφερόντων των Ιερέων της Χίου.
Ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου έχει, ήδη, αποφανθεί για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τη λειτουργία του και έχει εκφράσει δημόσια τις απόψεις του για θέματα που άπτονται των Κληρικών μας, σύμφωνα πάντοτε με το πνεύμα της Εκκλησίας και τους νόμους της πολιτείας.
Χαιρόμαστε πραγματικά για την ίδρυση του Συνδέσμου αυτού ο οποίος, πιστεύουμε, ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του τοπικού Κλήρου και θα διαδραματίσει συμβουλευτικό ρόλο για τους – εκάστοτε – ιθύνοντες περί την Εκκλησία.
Ο Σύνδεσμος έχει λάβει επίσημη νομική μορφή με σχετική Απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου και προχώρησε έχοντας λάβει τη σχετική ευλογία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου κ. Διονύσιο, τον οποίο σέβονται και ευλαβούνται τα μέλη του και ο οποίος έχει αγκαλιάσει με μεγάλη αγάπη όλους τους Ιερείς μας και το χιώτικο λαό.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος με ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. έχει ζητήσει τη διευθέτηση μιας σειράς δράσεων και θεμάτων για τα οποία μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει ποτέ λόγος δημόσια στην τοπική κοινωνία (παρόλο που τα συζητά και θέλει να έχει μια επίσημη άποψη), καθώς επίσης χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι η διαφάνεια την οποία έμπρακτα αποδεικνύει δίδοντας στη δημοσιότητα τις αποφάσεις που λαμβάνουν τα μέλη του.
Για τους γνωρίζοντες τα της Εκκλησίας μας είναι ηλίου φαεινότερον ότι όσα πρεσβεύει και επιζητά ο Σύνδεσμος είναι απολύτως νόμιμα και δίκαια, αλλού δε θεωρούνται κεκτημένα και δεδομένα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα, επικοινωνία είχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου π. Γεώργιος Κωνσταντίνου με τον Πρόεδρο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.) π. Ευστάθιο Κολλά ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στον τοπικό μας Σύνδεσμο και συμπαραστέκεται στο έργο και τη δράση του.
Προσωπικά, συγχαίρω το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συνδέσμου Κληρικών Χίου (πρόσφατα έγιναν αρχαιρεσίες στις 30/5 και στις 5/6 συγκροτήθηκε σε σώμα) και ιδιαίτερα τον ακάματο Πρόεδρό του, Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κωνσταντίνου, Εφημέριο Καλλιμασιάς για την πρωτοποριακή τους δράση, ευχόμενος καλή συνέχεια στις πολύμορφες και ποικίλες προσπάθειές τους.
Είναι βέβαιο ότι η τοπική μας κοινωνία έχει αγκαλιάσει το Σύνδεσμο, έχει εκφράσει την ευαρέσκειά της για την ίδρυσή του και θα τον υποστηρίξει σε κάθε περίπτωση.

Του Γιώργου Φ. Παπαδόπουλου – Δημοτικού Συμβούλου Χίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

» Φύγαμε με τρύπια τσέπη και πικρή γεύση στο στόμα(03/07/2008)

» Γράμμα από ένα χιωτάκι που κρεμάσανε(03/07/2008)

» Απ’ το δρόμο στο πέλαγος στο ταξίδι της ζωής(03/07/2008)

» Αθηνά Π. Σκουφάλου(03/07/2008)

» Θεέ της Χίου, μην αυτοκτονήσεις ακόμα(02/07/2008)

» Ναυτική Εβδομάδα 2008! Ποιος ο στόχος;(02/07/2008)

» Οι ευχές μας για τους αποφοιτήσαντες(02/07/2008)

» «Οδοιπόροι και πλάτανος»(01/07/2008)

» Τaper... Lines(28/06/2008)

» Διαμορφώνουμε μια ζωή με ποιότητα!(28/06/2008)

» Περί ορθής υγείας ο λόγος(28/06/2008)

» Οι gentlemen(27/06/2008)

 
ΚΑΙΡΟΣ:
21-33
5-6ΡΑΔΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ:

ΑΙΓΑΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΧΙΟ-ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
 
"Η ΑΛΗΘΕΙΑ" - ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΧΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑ/ΛΕΥΚΩΝΙΑ - ΧΙΟΣ
ΤΗΛ - FAX: 22710 25678, EMAIL: news@alithia.gr

Σχεδιασμός & Φιλοξενία: Chiosnet