“Στο πιο ψιλό ντουζένι” - Γιώργος Βασιλάκης

19/10/2010

Γιώργος Βασιλάκης
“Στο πιο ψιλό ντουζένι”
Δίκτυο

 

Ο Γιώργος Βασιλάκης γεννήθηκε στη Νάξο το 1965 και κατάγεται από μουσική οικογένεια. Η μουσική των Κυκλάδων αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία χτίζει τη μουσική του καριέρα. Πέρα από το οικογενειακό του περιβάλλον, μουσική διδάχτηκε από τον εξαίρετο Γιώργο Μαργιωλά στη Νάξο, και εν συνεχεία στην Αθήνα από έναν άλλο δεξιοτέχνη του βιολιού, τον Στάθη Κουκουλάρη, ο οποίος τον επηρέασε καθοριστικά στη μετέπειτα μουσική του πορεία.
Έχει κάνει σπουδές ευρωπαϊκής μουσικής σε ωδεία των Αθηνών καθώς επίσης και βυζαντινής μουσικής. Συνεργάστηκε με πολλούς έντεχνους λαϊκούς και παραδοσιακούς μουσικούς, τραγουδιστές και συνθέτες.
Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με χορωδίες συλλόγων βυζαντινής μουσικής, φορέων όπως (Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Καλύμνου) Δώρα Στράτου, Χορωδία Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς επίσης και σε συναυλίες στο εξωτερικό.
Διατηρεί εδώ και 10 χρόνια τμήμα παραδοσιακής μουσικής με αρκετούς μαθητές στην Νεανική Εστία Πολυδρόσου. Διδάσκει σαν εκπαιδευτικός μουσικός 9 χρόνια τώρα στο μουσικοπαραδοσιακό τομέα, στα μουσικά σχολεία της Αθήνας.
Μόλις κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Γιώργου Βασιλάκη με τίτλο "Στο πιο ψιλό ντουζένι" θα τον βρείτε σε επιλεγμένα δισκοπωλεία. Στο νέο δίσκο του  Γιώργου Βασιλάκη συμμετέχει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος Τραγουδάει το τραγούδι  «Πατέρα…» σε στίχους  Νίκου Μαϊτού και μουσική Γιώργου Βασιλάκη.
Σε αυτό το μουσικό άλμπουμ περιέχονται μουσικές δημιουργίες που αναδύονται από το μπλε του Αιγαίου, και σμίγουν με του ήλιου το φως, που καθώς ηχούν, ποτίζουν τις ψυχές τους, εισπράττοντας από αυτούς με τη σειρά, μεράκι, χαρά και κέφι για τη ζωή, απαλύνοντας τη δύσκολη καθημερινότητά τους.
Μουσικές και στίχοι που έχουν αξιολογηθεί και ελεγχθεί μουσικοστιχουργικά, ώστε να μην προσβάλλουν την αγάπη, τον έρωτα, γενικά τις ανθρώπινες αξίες και να μην θίγουν θεσμούς όπως η οικογένεια, διατηρώντας ένα επίπεδο, όπως έχουμε χρέος, για μια καλύτερη κοινωνία, έναν ποιοτικό πολιτισμό.

Τα τραγούδια του cd

01. Στο πιο ψιλό ντουζένι
02. Όλοι μπαίνουν στο χορό (Εβελίνα Βασιλάκη)
03. Όλοι μπαίνουν στο χορό
04. Βγάλε με
05. Πατέρα... (συμμετέχει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος)
06. Αχ νησιώτικο τακίμι
07. Τραγούδι είμαι και χορός
08. Να ήμουν βορεινά
09. Ο πειρατής
10. Στην πλάτσα του Αιγαίου
11. Κοντά από το τακίμι
12. Στη σκέψη είσαι πεθυμιά
13. Άγιο μου πανηγυράκι
14. Μα είναι παλικάρι
15. Το ταξίμι της αυγής
16. Κυκλαδίτική μου γη
17  Φαίδρα
18. Άξιον εστί


Αργύρης Βλάττας
argiris@alithia.gr
 

has my boyfriend cheated on me quiz allpaul.com i cheated on my boyfriend how to get him back
cheat wife reasons wives cheat on husbands why people cheat
marriage affairs open wifes that cheat
women who cheat with married men tolobel.com why women cheat in relationships
Αρxείο Στηλών: