Ο Χριστός είναι ο πιο δύσκολος Θεός


Ο Δημήτρης Μπεκριδάκης είναι «μικρός το δέμας» αλλά φεγγοβολά ένταση. Βλέποντας, και κυρίως ακούγοντάς τον, ξεχωρίζεις αμέσως ότι έχεις να κάνεις με θετική ενέργεια δυσκόλως ελεγχόμενη, που προς το παρόν απορροφάται στις σχολικές τάξεις και στην πρωτοβουλία του «Αλλήλων Ένεκα» αφού είναι μία από τις ψυχές του.

Γεννημένος το 1970 από γονείς Μικρασιάτες, ξεχωρίζεις αμέσως αυτό που νιώθοντας ο ίδιος τον ρώτησα. “Πώς αισθάνεσαι;” “Σαν πρόσφυγας...” ήρθε η απάντηση και η εξήγηση έρχεται μέσα από την ψυχή και χάνεται στις ρίζες, που βαθιά μπηγμένες στο χώμα, άντε να τις δεις και κυρίως να αισθανθείς το βάθος τους.


Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014


«Δεν υπάρχει η λέξη δεν μπορώ»


Ο Σίμος Παλτσανιτίδης είναι Πρόεδρος των ελλήνων Παραολυμπιονικών, ερωτικός πλέον μετανάστης στη Χίο, μόνιμος κάτοικος από τον Σεπτέμβρη, παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Αγγελλική Πετράκη και με δύο λουλούδια ακόμα δίπλα του, δύο κορούλες 5,5 και 3,5 χρόνων για τις οποίες είπε να πάρει... άλλα δύο χρυσά μετάλλια.

Βλέπετε ο 51χρονος, Πόντιος στην καταγωγή, από τη Θεσσαλονίκη δεν είναι τυχαίο πρόσωπο.

Όπως δεν ήταν τυχαίο ότι το 1963 η χώρα μας ξέμεινε από εμβόλια πολιομυελίτιδας (!) και μέχρι να εισάγουμε ο Σίμος ήταν από τα τυχερά παιδιά, που έμεινε παράλυτος σε πόδι και χέρι από τους 7 πρώτους μήνες στη ζωή του, γιατί τα άλλα παιδιά... πέθαναν.


Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014


Δηλαδή, αν σας πω εγώ τώρα ότι έχω μπούκλες θα με πιστέψετε;


Με τον Αντώνη ήμασταν σειρούλες στο Στρατό, το 1979, άρα μπορούμε να πούμε μία κουβέντα παραπάνω ή να βεβαιώσω με μία κουβέντα ότι ο... Πρόεδρος έτσι ήταν πάντα. Αυθόρμητος, απρόβλεπτος, πιστός στις απόψεις του και πιστός στην... αλλαγή αυτών των απόψεων. Ο 54χρονος λογιστής ξεκίνησε από το μηδέν, έστησε την επιχείρησή του, ξέφυγε από τα οικονομικά για να κάνει το χόμπι του δουλειά, στήνοντας το κάμπινγκ του Αγίου Ισιδώρου στη Συκιάδα, ασχολήθηκε με τα κοινά, έφτασε στον θώκο του Προέδρου του Επιμελητηρίου, που τον έχασε με στεναχώρια.

 


Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014


Αν ήμουν άνδρας θα γινόμουν Καπετάνιος


Ουαί και αλίμονο στο βιβλίο που είναι σιδερωμένο. Και το βιβλίο, το πρώτο της Ελένης Συράκη «Κλεμμένος χρόνος» σ’ ένα από τα ράφια της βιβλιοθήκης μας κοντεύει να διαλύσει.

Κοφτή πένα, δυνατή, με μελάνι βουτηγμένο στο συναίσθημα και την ιστορία, η συνταξιούχος πια εκπαιδευτικός, Ελένη Συράκη, που η ζωή την έστειλε οικογενειακώς στην Αλεξανδρούπολη, καλλιεργεί σήμερα εκεί το κτήμα της, με το μυαλό της να δουλεύει συγγραφικά και την καρδιά της να χτυπάει... Χιώτικα.

    


Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014


Μαντώ... Νικολάκη - Καλαμάρη


Η Ειρήνη Νικολάκη – Καλαμάρη, γέννημα θρέμμα Βρονταδούσαινα, είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας. Σχεδόν αθόρυβη, σεμνή, πριν 15 χρόνια ούτε εκείνη ήξερε ότι είναι συγγραφέας μέχρι που αποφάσισε μια μέρα να απλώσει στο χαρτί τη δύναμη που κουβαλούσε μέσα της και πιο μπροστά ακόμα. Γιατί την Ειρήνη Νικολάκη – Καλαμάρη τη σημάδεψαν δύο άνδρες, ο Τάσος, ο άνδρας της, που ο χαμός του της «παρέλυσε» το χέρι για 3 μήνες και ο πατέρας της Απόστολος, που της χάρισε όχι μόνο τη ζωή αλλά και το μυαλό του.


Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014


Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 - Η Χίος είναι η Μέκκα του χρήματος

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014 - Καλά τα όσα κάναμε για τη Χίο ας κάνουμε κάτι και για τους Χιώτες

Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013 - Τη χώρα θα σώσει μια ειρηνική, εσωτερική, παραγωγική επανάσταση

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 - Ονειρεύομαι ένα σύγχρονο τελωνειακό συγκρότημα

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 - Ιδού η μάνα του... Πυροσβέστη

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013 - Γεώργιος παπα – Παπαδόπουλος

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013 - «Πάντων μέτρον άνθρωπος»

Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013 - Πρώτη, μετά τον ανασχηματισμό, συνέντευξη Μουσουρούλη: Δεν μπαίνω στη λογική «κατόπιν ενεργειών μου», δεν είμαι βουλευτής γάμων και μνημόσυνων

Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013 - «Ο πλούτος της Χίου είναι στο... υπόγειο»

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 - «Έχω ναρκώσει 4.200 Χιώτες!»

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 - «∆ώσαμε στην ανθρωπότητα τον ήλιο και κρατάμε σήμερα λυχνάρια»

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 - Καθαρόαιμος Χιώτης... Αυστρίας

Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013 - Η πόλη μας έχει μουσική, τις... εξατμίσεις των δικύκλων

Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013 - 50 χρόνια... παντοπώλης

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013 - «Στάση ζωής πρέπει να είναι η συνέπεια»

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 - ∆ιαδικτυακό... μυρμήγκι

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 - «Αγοράζουμε μόνο βενζίνη και πάνες για τη μικρή»

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013 - «Οι Έλληνες είναι... γάτοι»

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013 - «Περπατώ κοιτάζοντας... πάνω»

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 - «∆εν μπορεί οι άλλοι να τρέχουν μαραθώνιο κι εμείς να πηγαίνουμε βάδην»


Αρxείο ειδήσεων στην κατηγορία Συνεντεύξεις