Μαύρες σημαίες στο λιμανάκι της Φάρκαινας


 Στεριά… έχει γίνει σχεδόν το λιμανάκι της Φάρκαινας αφού για άλλη μια χρονιά φερτές ύλες το «μπούκωσαν» από τη μια, κουβάλησαν δε μεγάλη ποσότητα φυκιών, ακινητοποιώντας στην ουσία τις 30 περίπου βάρκες, που βρίσκονται μέσα σ’ αυτό. Αγανακτισμένοι οι ψαράδες αλλά και κλείνοντας το μάτι στην προεκλογική περίοδο… κρέμασαν μαύρες σημαίες, ζητώντας από το Λιμενικό Ταμείο, δηλαδή από τον Πρόεδρο του Δήμαρχο, να το καθαρίσει.
Με τη σειρά του ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης έθεσε το θέμα σε γενικότερη βάση αφού παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάζεται σε πολλά αλιευτικά καταφύγια...


Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014


Σχολικές γιορτές για την 25η Μαρτίου


 Με σχολικές γιορτές και καταθέσεις στεφάνων, τιμήθηκε σήμερα η αυριανή ημέρα της Εθνικής μας παλιγγενεσίας, που θα κορυφωθεί με μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οδό Δημοκρατίας. Οι μικροί Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, με θεατρικά δρώμενα και  τραγούδι, απέδωσαν το νόημα της 25ης Μαρτίου, και τα μηνύματα του στις μέρες μας. 

Η ίδια προσπάθεια έγινε και από δασκάλους και καθηγητές, που βοήθησαν τα παιδιά στις κατά τόπους εκδηλώσεις. Σε πολλά Σχολειά δεν έλειψε και η συγκίνηση όπως η εκδήλωση για παράδειγμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου όπου η Διευθύντρια Μαργαρίτα Μαρτάκη, συνεχάρη εκπαιδευτικούς, δασκάλους αλλά και τα παιδιά για την εκδήλωση, με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη, τονίζοντας ότι τα παιδιά είναι το μέλλον της χώρας, που δεν θα αφήσομε να χαθεί και γιατί το χρωστάμε στα ίδια τα παιδιά αλλά και τις θυσίες των προγόνων μας. 


Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014


Οικονομική ενίσχυση λόγω Πάσχα σε άνεργους ναυτικούς


Την άμεση καταβολή οικονομικής ενίσχυσης το ύψος της οποίας μπορεί να φτάσει και στα 350 ευρώ προβλέπει απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Δικαιούχοι θα είναι οι άνεργοι ναυτικοί εφόσον πληρούν σειρά προϋποθέσεων.
Το επίδομα, όπως προβλέπεται από την απόφαση, θα καταβληθεί άμεσα. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 27 Μαρτίου και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 14 ημέρες δηλαδή πριν τις εορτές του Πάσχα.


Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014


Μικροί Μαθηματικοί


Μικρό απεδείχθη το απόγευμα του Σαββάτου το Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, να χωρέσει τους μικρούς Μαθηματικούς, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που για μια ακόμα χρονιά βράβευσε το παράρτημα Χίου της Μαθηματικής Εταιρείας, αφού διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς της. Από κοντά φυσικά και οι γονείς τους, που παρακολούθησαν ταυτόχρονα με την βράβευση, εμπνευσμένες παρεμβάσεις με κυριότερες εκείνες των μαθηματικών Π. Καλογεράκη και Γ. Ράλλη. Ο μεν πρώτος επεσήμανε την αξία της κριτικής σκέψης και την καλλιέργεια τους στα παιδιά, ο δε δεύτερος  στο γεγονός ότι η διαδικάσία της εκπαίδευσης δυστυχώς  σταματά στα δημοτικά Σχολεία αφού το σύστημα στα Γυμνάσια και κυρίως στα Λύκεια στόχο έχει μόνο την εισαγωγή στα ΑΕΙ, που παράγουν πλέον ανέργους με Πανεπιστημιακά διπλώματα.

Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014


Γιορτή σκέψης στο 4ο Γυμνάσιο


Ως τέτοια χαρακτηρίστηκε, το τουρνουά σκάκι, που για 11 χρονιά, διοργανώθηκε στο 4ο Γυμνάσιο, το πρωί της Κυριακής,  απ’ το ίδιο και άλλους σκακιστικούς φορείς, με τη συμμετοχή πάνω από 130 παιδιών από την νηπιακή ηλικία μέχρι την Γ’ Λυκείου. Οι διοργανωτές αλλά και οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την συμμετοχή ενώ ο Διεθνής Διαιτητής Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ν. Φιλαδέλφειας Οδυσσέας Βαζελάκης, ενθουσιασμένος και από το επίπεδο των παικτών. 


Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014


Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 - . Στη Χίο δεν έχουμε κανένα λόγο για να γιορτάσουμε.

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 - Ελευθέριου Αποστ. Παπαϊωάννου Υποστρατήγου ε.α: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Προβληματισμός και Σκέψεις

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 - Ανταρσία στο Αιγαίο – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Με αφορμή ένα εργατικό ατύχημα…

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 - Ταπί και καθόλου ψύχραιμος. Πριν προλάβει να πληρωθεί παρακρατήθηκε το ποσό από την Εφορία

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 - "Και ιερά τα πάτρια τιμήσω"

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 - Ερώτηση Βουλευτών του Σύριζα για την ανεργία των ναυτικών.

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 - Oικολόγοι - Πράσινοι: Το Αιγαίο θρηνεί και πάλι τους νεκρούς του

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 - Ομιλία του Κώστα Τριαντάφυλλου, στη συζήτηση επί της αρχής του ν/σ «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης»

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 - Εσο έτοιμος για σεισμό

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 - ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: Δίνουν 14.000 για να νοικοκυρέψουν τις κλήσεις

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 - Καταργούνται οι ερασιτεχνικές άδειες αλιείας

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 - Το «βουνό» για την επέκταση του αεροδρομίου και καταγγελία του Μίμη Μουτσάτσου ότι η ΥΠΑ θέλει περιορισμούς δόμηση, εν’οψει ΓΠΣ από το λιμάνι μέχρι τα Θυμιανά!

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 - Κοινή Βουλευτική πρωτοβουλία για το αεροδρόμιο

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 - Στο παρά 5’ έσωσε σπίτι η Πυροσβεστική

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 - Της φυσούνας... θα γίνει στο Τελωνείο

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 - Εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ: Ανατροπή για τα παιδιά των πολύτεκνων

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 - Διαφωνεί η Λαϊκή Συσπείρωση με το ν/σ του Υπουργείου Τουρισμού

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 - Δένει τα πλοία η ΠΝΟ για την καταβολή δεδουλευμένων

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 - Υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης τάχθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 - Καλό Πάσχα...με τα συμβόλαια


Αρxείο ειδήσεων στην κατηγορία Πολιτική