Αρωγή θυμάτων ναρκοπεδίων

H ΚΑΙΤΗ ΧΑΛΙΟΡΗ ΣΥΝΕΧΊΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ

26/2/2010


Πριν από δύο χρόνια η χιώτισσα εικαστικός Καίτη Χαλιορή ξεκίνησε ένα ειδικό  “...ταξίδι...”  από τη  Χίο, με το εικαστικό δρώμενο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ξυλά, με τη συμμετοχή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της Χίου. Κατόπιν πέρασε από το Λαύριο, τη Θεσσαλονίκη,την   Αλεξανδρούπολη,την Αθήνα. Φέτος,  με την ευκαιρία της ανακήρυξης της Ελλάδας ως χώρας ...καθαρής από νάρκες, η Καίτη συμπληρώνει την εικαστική της προσπάθεια με μια κοινωνική-ρεαλιστική κίνηση, ιδρύοντας τον σύλλογο “Αρωγή Θυμάτων Ναρκοπεδίων” που στοχεύει στη στήριξη των θυμάτων που επέζησαν ακρωτηριασμένοι και ζουν στο περιθώριο, εγκαταλελειμμένοι από το κράτος, που σύμφωνα με τη συνθήκη της Ottawa οφείλει να μεριμνά γι’ αυτούς.
   Έτσι το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Εκστρατείας κατά των Ναρκών (ICBL), διοργανώνει σήμερα το μεσημέρι στις 12   εορταστική εκδήλωση και δίνει συνέντευξη Τύπου στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται προκειμένου να παρουσιαστεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της συνάντησης κορυφής, “για έναν κόσμο χωρίς νάρκες” (Καρθαγένη, Κολομβία 4/12/2009), σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι πλέον χώρα ελεύθερη από νάρκες, τέσσερα χρόνια νωρίτερα από την τελική ημερομηνία που είναι το 2014.
   Ταυτόχρονα όμως να επισημανθούν οι ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιζήσαντες από τα ατυχήματα στα ναρκοπέδια του Έβρου και, τέλος, να ανακοινωθούν η ίδρυση και οι στόχοι της ΜΗΚΥΟ “Αρωγή Θυμάτων Ναρκοπεδίων”.
   Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα έγινε κράτος-μέλος της Συνθήκης Κατάργησης Ναρκών (Mine Ban Treaty) την 1η Μαρτίου 2004. Η Ελλάδα απέτυχε να καταστρέψει το απόθεμα 1,58 εκατομμυρίων ναρκών κατά προσωπικού μέχρι την προθεσμία της 1ης Μαρτίου 2008. Δεν είχε ξεκινήσει τη διαδικασία καταστροφής μέχρι τον Νοέμβριο 2008· είχε καταστρέψει μόνο 225.962 νάρκες μέχρι το Μάρτιο 2009 και ήλπιζε να ολοκληρώσει την καταστροφή των αποθεμάτων μέχρι το τέλος του 2009. Η Ελλάδα έχει παρακρατήσει 7.224 νάρκες για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλά ακόμα δεν έχει χρησιμοποιήσει καμία από αυτές…
   Μεταξύ του 1999 και του 2008, το Παρατηρητήριο Ναρκών Ξηράς (Landmine Monitor) εντόπισε τουλάχιστον 108 θύματα ναρκών ξηράς (66 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 42 τραυματίστηκαν)· η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν πολίτες ξένων κρατών. Δεν υπάρχει επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον κίνδυνο από νάρκες στην Ελλάδα, όμως τα ναρκοπέδια διαθέτουν σήμανση και είναι περιφραγμένα. Στους επιζώντες από νάρκες προσφέρθηκαν κάποιες υποστηρικτικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα στον τομέα επείγουσας ιατρικής περίθαλψης, αλλά η βοήθεια στους τομείς αποκατάστασης, ψυχολογικής υποστήριξης και κοινωνικο-οικονομικής επανένταξης είναι περιορισμένη.

cheat wife reasons wives cheat on husbands why people cheat
online affair link why husband cheat
little sex stories free adult erotic stories online bdsm gay sex stories
lilly cialis coupon prescription transfer coupon drug prescription card