«ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ» ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΕΣΠΟΤΗ

«Συνεργάζομαι με το Σύνδεσμο αλλά είναι… άσχετοι!»

21/1/2010


«ΑΣΠΡΟ – μαύρο» για άλλη μια φορά απ’ τον Μητροπολίτη για τις σχέσεις του με το Σύνδεσμο Κληρικών, αφού απ’ τη μια έδειξε διάθεση προσέγγισης και απ’ την άλλη τους «βάφτισε» άσχετους. Σε σχετικό ερώτημα της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο Μητροπολίτη (θα μεταδοθεί σήμερα) για το αν θα συνεργαστεί με το Σύνδεσμο για την εκστρατεία των ναρκωτικών, απάντησε: «Δεν έχω με τα παιδιά εκεί τίποτα. Ο πατέρας Κωνσταντίνου είναι και κάνα δυο άλλοι. Οι υπόλοιποι είναι άσχετοι. Καμιά δεκαριά. Τι συνεργασία να κάνω;».

Στο ερώτημα αν το ενημερωτικό υλικό έχει φτάσει σε όλους τους ιερείς και εκείνους του Συνδέσμου ο Μητροπολίτης Χίου απάντησε: «Εμείς δεν ξεχωρίζουμε κανέναν απολύτως. Ήλθαν και ο πατέρας Κωνσταντίνου με τον ιερέα της Λαγκάδας και συζητήσαμε διάφορα πράγματα. Με ρώτησαν «να ερχόμαστε;» «Να έρχεστε όποτε θέλετε, βεβαίως».
 Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου με τον οποίο και επικοινωνήσαμε, απέφυγε να σχολιάσει τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και παραδέχθηκε ότι έχει γίνει ένα βήμα προσέγγισης. «Τα προβλήματα είναι εύκολο να λυθούν με το διάλογο, αρκεί να υπάρχει απευθείας συνάντηση με το Σεβασμιότατο στο πνεύμα καλής θέλησης που έγινε η τελευταία συνάντηση», είπε ο πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου. Αναφερόμενος ειδικά σε αυτή τη συνάντηση που έγινε πριν από λίγο καιρό, ο πατέρας Κωνσταντίνου είπε ότι αν και δεν είχε κλειστεί ραντεβού, ο Σεβασμιότατος δέχθηκε την αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από τον ίδιο, τον πατέρα Δημήτριο Πύρρο και τον πατέρα Μάρκελλο Μαλαφή, όλοι μέλη του συνδέσμου. Αρχικά η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από προσωπικά θέματα, αργότερα περιορίστηκε στα ζητήματα του Συνδέσμου.
Ένα βασικό θέμα που τίθεται είναι η πλήρωση των κενών θέσεων ιερέων με κανονικό τρόπο. Αναφορά έγινε στην ενορία της Ερειθιανής αλλά και σε κάθε ενορία που θα προκύψει τέτοιο θέμα, ζητούμενο είναι ο ιερέας να γνωρίζει για ποια συγκεκριμένη ενορία γίνεται κληρικός, μας είπε ο πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου. Θέμα που απασχόλησε και τον ΙΣΚΕ κατά τη Γενική του Συνέλευση. «Η διεκδίκηση δικαιωμάτων είναι για μας αυτονόητη», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου.
 Το επόμενο διάστημα θα κριθεί η σταθερότητα του πρώτου βήματος προσέγγισης που έγινε ανάμεσα στο Μητροπολίτη και το Σύνδεσμο Κληρικών Χίου, η συνέχιση του διαλόγου που ξεκίνησε και η δυνατότητα συνεργασίας τους.
Ευγ. Κ.          
 

 


 

women affairs site why men have affairs
my ex girlfriend cheated on me site did my girlfriend cheat
reason why husband cheat go how many women cheat
marriage counselor joke classic adult jokes jokes stories humor funny gay sex stories gay erotic stories stories male fiction novels erotica adult stories anal
walgreens photo print caribbeantransfers.com walgreens online coupon codes
walgreens photo prints policytray.com coupons for drugs
pharmacy discount rundvejensdagpleje.dk rx discount coupon
cvs discounts click cvs online shopping
abortion process link abortion clinic san diego