ΠΑΠΑ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ ΜΑΛΑΦΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ

Ξεχάστε την εποχή που ήσασταν ΣΔΟΕ!

27/8/2009


Αν για κάτι προβληματίζει η ίδρυση του Συνδέσμου Κληρικών Χίου είναι γιατί άργησε τόσο πολύ η δημιουργία του…
Διαβάστε το γράμμα του παπα – Μαλαφή που ακολουθεί και δώστε εσείς άλλο τίτλο.

Πώς μπορεί να κρύβεται τόσα χρόνια τόση αγανάκτηση;
Πόση υποκρισία μπορεί να κρύβεται κάτω απ’ τα ράσα;
Τι δυνάμεις ελευθέρωσε ένας νέος παπάς απ’ την Καλλιμασιά, που έδωσε μέσω του Συνδέσμου Κληρικών φωνή σ’ αυτούς τους ανθρώπους;
Διαβάστε την επιστολή που μας έστειλε ένας παπάς που υπηρετεί την εκκλησία 50 χρόνια, ο πατ. Μάρκελλος Μαλαφής:
«Αγαπητή Αλήθεια,
διάβασα με πολλή προσοχή την ανακοίνωση των Αρχιερατικών Εποπτών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου και ομολογώ ότι το ύφος και ο τρόπος διατύπωσής της μου έκανε μεγάλη εντύπωση και μου δημιούργησε την σκέψην ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας διατρέχει κάποιον κίνδυνο και μάλιστα από το Σύνδεσμο Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου.
Σεβαστοί Πατέρες, νομίζω πως όλοι έχετε στα χέρια σας το Καταστατικό του Συνδέσμου μέσα στο οποίο καθαρά και ξάστερα αναφέρονται οι σκοποί της Ιδρύσεώς του.
Όμως, επειδή αναφέρεστε ότι τάχα εμείς κάπου έχουμε ξεφύγει και δεν πάμε «καλά», είμαι υποχρεωμένος ως Ιερεύς με υπηρεσία στο Ιερόν Θυσιαστήριον πάνω από μίαν πεντηκονταετία, να πω τούτο:
Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ΕΣΕΙΣ, οι Αρχιερατικοί Επόπτες, ποίο έργον επιτελέσατε;
Ποια πνευματική προσφορά δώσατε στις Αρχιερατικές Εποπτείες σας;
Στα πενήντα τόσα χρόνια της Ιεροσύνης μου εκείνο που έχω δεχθεί από τους εκάστοτε Αρχιερατικούς Επόπτες ήσαν μερικά τηλεφωνήματα για να παραστώ σε κάποιαν υποδοχή ή σε κανένα Εσπερινό ή για να παραλάβω το ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ από το ΤΑΓΜΑ.
Προσωπικά, θα περίμενα μια άλλου είδους ανακοίνωση. Θα περίμενα π.χ. μια έκθεσιν ή μιαν αναφοράν για τα πεπραγμένα ενός έκαστου Αρχιερατικού Επόπτου, που να φανερώνει το επιτελεσθέν Πνευματικόν, Κοινωνικόν και Διοικητικόν έργον στην περιφέρειά του.
Ερωτώ λοιπόν: 1) Ποιος και πότε στα χρόνια της Αρχιερατικής του Εποπτείας εκάλεσε τους ιερείς της Εποπτείας του για να μιλήσει μαζί των για πνευματικά – ποιμενικά – κοινωνικά ή ακόμη και οικογενειακά τους προβλήματα;
2) Ποιος φρόντισε να δει και να μάθει εάν οι υπ’ αυτόν Ιερείς γνωρίζουν να επιτελούν σωστά τα Ιερατικά τους καθήκοντα; Ποιος τους έδειξε μετά τη χειροτονία των πώς θα τελέσουν ένα Μυστήριον ή μια Ακολουθίαν; Ποιος τους έκανε μια σύναξη για να τους ενημερώσει σε διάφορα θέματα ή να τους τονώσει ηθικά για να πορευτούνε σωστά; Νομίζω ΚΑΝΕΝΑΣ.
Όμως, ακόμη και σήμερα υπάρχουν Αρχιερατικοί Επόπτες που δε γνωρίζουν καλά – καλά τους υπ’ αυτούς ιερείς.
Μήπως υπάρχουν και σήμερα Αρχιερατικοί Επόπτες που δε λένε καλημέρα στους Ιερείς των; Μήπως υπάρχουν Επόπτες που μισθοδοτούνται από κάποια Ενορίαν και ακόμη δε γνωρίζουν το Ναό της Ενορίας των;
Ίσως θα ήτο καλό και φρόνιμο πριν προβείτε στην ανακοίνωσή σας αυτήν να ρίξετε μια ματιά στη συνείδησή σας και να ρωτήσετε εάν επιτελέσατε σωστά το έργον σας και μετά να στραφείτε κατά των συνπρεσβυτέρων σας.
Αν κάποιος Αρχιερατικός Επόπτης έκανε σωστά τη δουλειά του, ήτο μόνο ο αείμνηστος γέροντας πατήρ Δημήτριος Μάλλας, Επόπτης Βορειοχώρων, ο οποίος είχε πρόγραμμα και καλούσε τους Ιερείς σε σύναξη όπου συνλειτουργούσαν και μετά κουβέντιαζαν τα διάφορα θέματα.
Παλαιότερα, όταν οι Ιερείς των Γραφείων διέβλεψαν ότι ο Μητροπολίτης τάχα κινδύνευε μάζεψαν υπογραφές στήριξης από τους Ιερείς θέλοντας και μη. Όταν ρώτησαν τα ΜΜΕ τον τότε Μητροπολίτη εάν γνώριζε την κίνηση αυτή, δήλωσε άγνοια.
Αποτέλεσμα; Δεκαήμερος αργία των πρωτεργατών.
Πατέρες, τα μέλη του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Χίου τιμούν, σέβονται και είναι «πλησίον» στον Μητροπολίτη.
Άλλοι, ηθελημένα ή όχι, πιθανόν να του δημιουργούν προβλήματα με τις εισηγήσεις ή συμβουλές των.
Πατέρες, οι Βρούτοι γεννιούνται, μεγαλώνουν και δρουν μέσα στις αυλές.
Έξω από αυτές Βρούτοι δεν υπάρχουν.
Πατέρες, οι εποχές κατά τις οποίες ορισμένοι εξ υμών επιτελούσατε έργον Δικαστικού κλητήρα ή Σ.Δ.Ο.Ε. πέρασαν».

Πρεσβύτερος
Μάρκελλος Μαλαφής
 

chlamydia men male std symptoms pictures antibiotics to treat chlamydia
free std testing dc how to get a std test untreated chlamydia in men
women who cheat on husbands link women who cheat on husbands
cheat on your wife website site wife cheated now what
did my boyfriend cheated on me why did i cheat on my boyfriend that i love my boyfriend cheated now what
my ex girlfriend cheated on me did my girlfriend cheat on me did my girlfriend cheat
cheat wife read why people cheat