Για τη μη καταβολή δεδουλευμένων

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια στις 27 Μαρτίου

21/3/2014Σειρά κινητοποιήσεων αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για τη μη καταβολή δεδουλευμένων σε πληρώματα πλοίων. 

Ειδικότερα, στις 27 Μαρτίου συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτικών δεν θα επιτρέπουν να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά πλοία εταιρειών που δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλόμενες αποδοχές στα πληρώματα. 

Επίσης, η ΠΝΟ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας για τα σκάφη αναψυχής. 

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία και στις 9 Απριλίου λόγω της 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σημείωσε πως κατά τη συνεδρίαση της την Παρασκευή «εξέτασε τα φλέγοντα προβλήματα της ναυτεργασίας, προτάσσοντας το μείζον θέμα της καταβολής των οφειλομένων αποδοχών στα πληρώματα πλοίων ακτοπλοϊκών εταιρειών καθώς και τις εξελίξεις με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για τα «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις», το οποίο έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των αντεργατικών μέτρων της Κυβέρνησης τα οποία ξεθεμελιώνουν κυρίαρχα και αναμφισβήτητα δικαιώματα των ελλήνων ναυτεργατών».

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις ανέφερε ότι «η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ κατέληξε στον προγραμματισμό συγκεκριμένου πλαισίου δράσης με την ακινητοποίηση πλοίων των εταιρειών που οφείλουν χρήματα... Η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε να προβεί από την επόμενη Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 από το λιμάνι του Πειραιά στην ανάληψη συνδικαλιστικής δράσης και στην ακινητοποίηση πλοίων των υπόχρεων εταιρειών, μέχρις ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους δικαιούχους συναδέλφους».

Και τόνισε ότι «η ΠΝΟ πριν καταλήξει σε αυτή την απόφαση εξάντλησε κάθε δυνατό μέσο πίεσης και διαμαρτυρίας προκειμένου η πλοιοκτησία να φανεί επιτέλους συνεπής στις αδιαμφισβήτητες υποχρεώσεις της και να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο, αισχρό, κατάπτυστο φαινόμενο της οφειλής δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα τα οποία εξαιτίας του γεγονότος αυτού δεινοπαθούν και υποφέρουν μαζί με τις οικογένειές τους, έχοντας φτάσει στα άκρα της εξαθλίωσης και της απόγνωσης. Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις οι εν λόγω εταιρείες αδιαφορούν εκμεταλλευόμενες και την απαράδεκτη, εξοργιστική στάση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και των ελεγκτικών του αρχών που κωφεύουν και μένουν απαθείς χωρίς να παρεμβαίνουν όπως οφείλουν με βάση τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους»

Οι αντιδράσεις των ναυτικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για τα σκάφη αναψυχής επικεντρώνονται κυρίως στη διάταξη για τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων και η ΠΝΟ «αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής και υπογραμμίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτεί την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας των Ελλήνων ναυτικών».

Παράλληλα η ΠΝΟ απέστειλε επιστολή με τον τίτλο «ανοικτή καταγγελία – πρόσκληση & δήλωση» για την καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων στα πληρώματα με αποδέκτες τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον υπουργό Ναυτιλίας, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, τις εμπλεκόμενες τράπεζες, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας με κοινοποίηση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιώς.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «από διετίας και πλέον η εργοδοτική πλευρά εκμεταλλευόμενη την όλη πολιτικοοικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Χώρα μας, συνεπεία των «μνημονίων» κ. ο. κ, αρνείται να εκπληρώσει την έναντι των πληρωμάτων των πλοίων βασική, πρωταρχική και κύρια υποχρέωση της καταβολής του αντιτίμου της εργασίας τους, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν ναυτεργάτες στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές πέντε και έξι μηνών με όλες τις εντεύθεν δυσμενείς και απάνθρωπες επιπτώσεις τόσον στους ιδίους τους εργαζομένους όσο και στις οικογένειες τους, οι οποίοι και πράγματι έχουν περιέλθει σε σημείο απόγνωσης και εξαθλίωσης». 

Ενημερώνει για τις κινητοποιήσεις που αποφάσισε και τέλος ζητά από τους αποδέκτες «στα πλαίσια των καθηκόντων σας να προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος και η εργατική νομοθεσία ώστε να εξαλειφθεί οριστικά το κατά τα άνω απαράδεκτο, αλλά και προσβλητικό για την ίδια την ελληνική κοινωνία, φαινόμενο σε βάρος Ελλήνων Ναυτεργατών».

Newsroom ΔΟΛ 

cheat on your wife website site wife cheated now what
has my boyfriend cheated on me quiz i cheated on my boyfriend how to get him back i cheated on my boyfriend how to get him back
weeks for pregnancy maryaltmansblog.com.nobullsoftware.com abortion clinic houston tx
rite aid coupon rx drug coupons coupon for prescription
lilly cialis coupon blog.keylink.rs drug prescription card