ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ… ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξηλώνονται οι κιτς κατασκευές απ’ την Προκυμαία

21/3/2014Να ευχηθούμε και στα δικά μας;  Aλλωστε εμείς καταφέραμε στην Προκυμαία και λόγω πεζοδρομίων να θυμίζομε Ευρώπη, έχομε όμως πολλά σημεία εσωτερικά, που γίνεται στην κυριολεξία της …πέργκολας. Την καλή πάντως είδηση από τη Μυτιλήνη την δίνουν οι Οικολόγοι - Πράσινοι μα την παρακάτω ανακοίνωση:
Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουμε την απόφαση του Ειρηνοδικείου Μυτιλήνης σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που ορίζει ότι οι μαγαζάτορες στο ανατολικό μέρος της παραλίας υποχρεούνται να αφαιρέσουν τις επόμενες 3 εργάσιμες μέρες τα πλαστικά, τις καρέκλες, τις πέργκολες, τις σόμπες και να αποδώσουν ολόκληρο το χώρο του πεζοδρομίου που έχουν καταλάβει σε κοινή χρήση στους πολίτες. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση που πλέον αποτελεί νομολογία και δίνει την δυνατότητα εφαρμογής της απόφασης στο υπόλοιπο κομμάτι της προκυμαίας αλλά και σε αντίστοιχες παράνομες καταστάσεις στη Λέσβο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Η απόφαση ορίζει ρητά τα κοινόχρηστα πράγματα ως περιορισμένης συναλλαγής και ότι η παρεχόμενη από το νόμο κοινή χρήση δεν υποδηλώνει κυριότητα, ούτε συννομή, γιατί ο δημόσιος προορισμός των κοινοχρήστων πραγμάτων δεν συμβιβάζεται με τη σύσταση επ' αυτών αποκλειστικών δικαιωμάτων υπέρ τρίτων. Αναφέρει επίσης ότι η παραχώρηση χρήσης του κοινόχρηστου χώρου γίνεται υπό τον όρο και την προϋπόθεση ότι δεν θα παρακωλύεται η άνετη ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία πεζών και θα εξασφαλίζεται η ελεύθερη διέλευση του κοινού κατά μήκος του πεζοδρομίου αλλά και η προσέγγιση του προς τη θάλασσα και ότι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν όλες τις προβλεπόμενες άδειες και εγκρίσεις. Επίσης αναφέρεται ρητώς ότι η παράβαση των διατάξεων του νόμου συνεπάγονται αυτοδίκαια έκπτωση του παραχωρησιούχου.
Το Λιμενικό Ταμείο υποχρεούται να φροντίσει για την εφαρμογή της απόφασης που αναφέρεται ρητώς σε απελευθέρωση 385 τετραγωνικών μέτρων που προσδιορίζει τοπογραφικά με πολύ σαφή τρόπο ενώ υποχρεώνει τους εναγομένους να αφαιρέσουν τα τραπεζοκαθίσματα, τους πλαστικούς ανεμοθώρακες, τις σόμπες, τις τηλεοράσεις, τους πάγκους-μπαρ, κ.α. Οποιαδήποτε άλλη πράξη βαδίζει ενάντια στο νόμο και υποστηρίζει ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της περιουσίας του δημοσίου και των δικαιωμάτων των πολιτών.
ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων,
Περισσότερες πληροφορίες:
Μιχάλης Μπάκας 69446547885, Στέλιος Κραουνάκης 6949286355

    

women who cheat on husbands scottdangelo.com women who cheat on husbands
walgreens photo print link walgreens online coupon codes
pharmacy discount rundvejensdagpleje.dk rx discount coupon
spy on a cell phone free blog.bjorback.com how to find gps location of phone
abortion process bubsandbeans.com.au abortion clinic san diego
free grocery store coupons link pharmacy discount cards