Ταπί και καθόλου ψύχραιμος. Πριν προλάβει να πληρωθεί παρακρατήθηκε το ποσό από την Εφορία

21/3/2014


 

Ταπί και καθόλου ψύχραιμος ήταν το πρωί ο επαγγελματίας Αλέξανδρος Μιχάλας, ο οποίος είδε τα 18.000 ευρώ που έλαβε μέσω τραπέζης από το Δήμο Χίου να εξαφανίζονται από το λογαριασμό του, λόγω οφειλών που είχε στην εφορία.
«Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό», τόνισε σε δηλώσεις του στην «Α» σημειώνοντας ότι και προ διμήνου το ίδιο είχε γίνει με 11.000 ευρώ που είχε λάβει από την Περιφερειακή Ενότητα, για έργο που είχε εκτελέσει.
Ο ίδιος αναγνώρισε ότι έχει μια οφειλή στην εφορία που ανέρχεται στα 75.000 ευρώ, όμως αδυνατεί να καταλάβει πως γίνεται να παρακρατείται όλο το ποσό και να μην μένει ούτε ευρώ στο λογαριασμό, προκειμένου να μπορέσει να καλύψει κι άλλες ανάγκες που έχει, όπως τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
Ανάλογες περιπτώσεις αποτελούν πλέον στις μέρες μας καθημερινό φαινόμενο στη δημόσια οικονομική υπηρεσία, με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Εσόδων, Ζαννή Στρογγυλό να δηλώνει στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ, ότι δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία και δυστυχώς στην περίπτωση του κου Μιχάλα δεν υπήρχε δυνατότητα  να γίνει κάτι διαφορετικό και να παρακρατηθεί μέρος του ποσού, αφού δεν είχε γίνει τουλάχιστον πριν από τέσσερις μήνες, ρύθμιση της οφειλής.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμη κι αν είχε γίνει ρύθμιση εγκαίρως, επειδή το σύστημα – όπως είπε – έχει γίνει πιο αυστηρό, πάλι θα μπορούσε να παρακρατηθεί το σύνολο του ποσού, σε περίπτωση που δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί φορολογική ενημερότητα, λόγω άλλων υποχρεώσεων του φορολογουμένου (π.χ. απόδοση ΦΠΑ, ΦΜΥ).

 

did my boyfriend cheated on me open my boyfriend cheated now what
my girlfriend cheated on me with another girl click i love my girlfriend but i want to cheat
married and want to cheat go My girlfriend cheated on me