Δελτίο Τύπου Χιακής Συμπολιτείας, 20/3/2014

20/3/2014


Δελτίο Τύπου Χιακής Συμπολιτείας,    20/3/2014
 
Hμαστίχα και ο τουρισμός στο επίκεντρο των συναντήσεων εργασίας  της Ερμιόνης Φρεζούλη
 
Με την Ενωση Μαστιχοπαραγωγών και τον αντιδήμαρχο Τουρισμό συναντήθηκε η Ερμιόνη Φρεζούλη και μέλη της Χιακής Συμπολιτείας την Τετάρτη 19/3.   Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης συναντήθηκεαρχικάμε  τον Ευθύμη Μονίαρο και τον Δημήτρη Κουντουριάδη, πρόεδρο και διευθυντή της ΕΜΧ αντίστοιχα, με θέμα συζήτησης την κοινή αγωνία για το πως θα ξεπεράσει η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει  και πώς ο δήμος θα σταθεί στο πλάι του παραγωγού και των κατοίκων των νοτιοχώρων.
 
Το διπλό χτύπημα από την καταστροφική πυρκαγιά και τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης  έχει αλλάξει δραματικά το τοπίο. «Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις της ΕΜΧ, είμαστε συμπαραστάτες στις κινητοποιήσεις των μαστιχοπαραγωγών, θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την αναγκαστικότητα του συνεταιρισμού», τόνισε κατά τη συζήτηση η Ερμιόνη Φρεζούλη. Επισήμανε πως «ο Δήμος πρέπει και μπορεί να στηρίξει την ανάκαμψη των Μαστιχοχωρίων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ιδιαίτερα εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου. Η ενθάρρυνση της εγκατάστασης οικογενειών στα Mαστιχοχώρια, η παροχή κινήτρων για να μένουν οι νέοι στα χωριά,  με πολλαπλές παρεμβάσεις σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία κι ο πολιτισμός, αποτελούν απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα».
 
Για τον Τουρισμό
 
Η Ερμιόνη Φρεζούλη και αντιπροσωπεία της Χιακής Συμπολιτείας συναντήθηκε στη συνέχεια με τον Αντιδήμαρχο τουρισμoύ κ. Μούνδρο και ενημερώθηκε για τις ενέργειες του Δήμου για την τουριστική προβολή του νησιού.  Είναι ωστόσο σαφές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Χιακής Συμπολιτείας,  ότι με ελλιπείς πόρους, χαμηλό επίπεδο συνεργασίας με τους φορείς του τουρισμού και κυρίως χωρίς στρατηγική, το τουριστικό προϊόν της Χίου θα συνεχίσει να είναι θολό και η πορεία του αβέβαιη.  Η Ερμιόνη Φρεζούλη ανέπτυξε τις βασικές προτάσεις της Χιακής Συμπολιτείας οι οποίες θέτουν ως στόχο την αναλυτική καταγραφή του τουριστικού προϊόντος, τον προσδιορισμό των σχετικών αγορών-στόχων, τη διεύρυνση της κοινωνικής ωφέλειας από την τουριστική αγορά και τον σεβασμό στην ταυτότητα και το περιβάλλον του νησιού. «Έχουμε πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, έχουμε ισχυρά πλεονεκτήματα», τόνισε χαρακτηριστικά, «οφείλουμε να τα προστατέψουμε και να τα  προβάλουμε κατάλληλα».
Η Χιακή Συμπολιτεία έχει καταθέσει ήδη προς δημόσια διαβούλευση το προσχέδιο των προγραμματικών της θέσεων, τόσο για τον τουρισμό, όσο και για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών και την μαστιχοκαλλιέργεια. Μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα xiakisimpolitia.grόσο και σε έντυπη μορφή στα γραφεία της, στην Ελ. Βενιζέλου 11.
 
Χιακή Συμπολιτεία,20/3/2014
 
 

    

chlamydia men male std symptoms pictures antibiotics to treat chlamydia
free std testing dc link untreated chlamydia in men
apps to spy link sms spy android
online affair prashanthiblog.com why husband cheat
abortion clinics in dallas go how many weeks pregnant to have an abortion