Αντιδρούν οι νομοσοκομειακοί γιατροί στο "πάγωμα" των μονιμοποιήσεων

20/3/2014


 

Την αντίδραση του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Χίου προκάλεσε τροπολογία του Υπουργείου Υγείας με την οποία αναστέλλεται προσωρινά η διαδικασία μονιμοποίησης γιατρών ΕΣΥ και Γενικών ιατρών που έχουν καταλάβει θέσεις σε περιφερειακά ιατρεία και κέντρα υγείας.
Πρόκειται για τους γιατρούς που διορίστηκαν μετά τις 11/3/2009 σε θέσεις κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό Διευθυντή Επιμελητή Α και Β και όπως προκύπτει από την επιστολή του ΣΙΝΟΧΙ στο Υπουργείο Υγείας, στη περίπτωση του νοσοκομείου αφορά περίπου τους μισούς επιμελητές και τυχόν μη μονιμοποίησή τους θα δημιουργήσει μείζονα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας.
Όπως τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην «Α» ο Αντιπρόεδρος του ΣΙΝΟΧΙ, Γιώργος Πλέσσας, 16 είναι οι γιατροί στη Χίο που ενώ έχουν κριθεί προ 5ετίας για την επιστημονική τους επάρκεια και τώρα περίμεναν τη μονιμοποίηση τους, ως ένα δέλεαρ στην εποχή μας για να παραμείνουν στη θέση τους, τίθενται σε ομηρία, με τη συγκεκριμένη τροπολογία.
«Είναι επιμελητές», αναφέρει το έγγραφο του ΣΙΝΟΧΙ στο Υπουργείο Υγείας, «οι οποίοι έχουν προληφθεί εν καιρώ περιορισμού των προσλήψεων σε τμήματα στα οποία υπήρχε και υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Η προσωρινή αναστολή στη μονιμοποίησή του, θέτει σε ομηρία και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις κλινικές και τα τμήματα στα οποία εργάζονται. Προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας αυτών των τμημάτων, όπως άλλωστε ομολογείται και στην ίδια την αιτιολογική έκθεση που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας».
Ο σύλλογος των νοσοκομειακών γιατρών ζητά άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα επαναφέρει σε ισχύ το άρθρο 7 του νόμου 3754/2009 για τη μονιμοποίηση των Επιμελητών ΕΣΥ με ατομική κρίση από τον αντίστοιχο τομέα του Νοσοκομείου (δηλαδή με εσωτερική διαδικασία), όπως ίσχυε και εφαρμοζόταν τα τελευταία χρόνια.

 

pregnancy in weeks west-bot.com back alley abortions
pregnancy problems longrangesystems.net should i have an abortion
symptoms of chlamydia gonorrhea treatment stds symptoms
did my boyfriend cheated on me why did i cheat on my boyfriend that i love my boyfriend cheated now what
dream that i cheated on my boyfriend go did my boyfriend cheat
marriage affairs married men having affairs wifes that cheat
walgreens photo prints walgreens photo print coupons for drugs
pharmacy discount rundvejensdagpleje.dk rx discount coupon
abortion clinics in dallas go how many weeks pregnant to have an abortion
abortion at 16 weeks dilation and curettage abortion how to terminate a pregnancy naturally
lilly cialis coupon blog.keylink.rs drug prescription card