Ψήφισμα για το πολύνεκρο ναυάγιο

20/3/2014


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου κατά τη συνεδρίασή του στις 18.3.2014 αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος μετά από πρόταση του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Μπάκα και την σύμφωνη γνώμη του Περιφερειαρχή κ. Νάσου Γιακαλή.
 
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
 
Άλλοι επτά πρόσφυγες προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των μεταναστών που χάνονται κάθε τόσο στο Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να περάσουν με κάθε μέσο στην Ελλάδα από τα Μικρασιατικά παράλια και από την Ελλάδα στην Δυτ. Ευρώπη.
Η πολύνεκρη νέα τραγωδία είναι ένα ακόμα επεισόδιο του δράματος που ζούμε στα νησιά μας τα τελευταία χρόνια. Το βάρος της ευθύνης ανήκει σε όλους αυτούς που για συγκεκριμένα συμφέροντα αιματοκυλίζουν τους λαούς με πολέμους, εμφύλιες συρράξεις και από πάνω παριστάνουν και τους τιμητές.
Είναι οι «ισχυρές» χώρες της αποκαλούμενης Δύσης που για την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων μιας αδίστακτης ολιγαρχίας του πλούτου, για τον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων, κλείνουν τα μάτια μπροστά σε μία μεγάλη τραγωδία που εκτυλίσσεται χρόνια τώρα στη θάλασσα του Αιγαίου.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου εκτιμά, ότι είναι σημαντικό να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας για το ζήτημα και να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα μας σε μία πολιτική ασύλου που δεν θα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, μια μεταναστευτική πολιτική τέτοια που θα συμφιλιώσει τις αγωνίες και τα θεμιτά συμφέροντα Ελλήνων και μεταναστών, που θα είναι πολιτική για τον άνθρωπο αλλά και πολιτική που δεν θα εξουθενώνει τη χώρα υποδοχής.
Παράλληλα, είναι η ώρα να τεθεί ακόμα πιο έντονα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η αναθεώρηση των συμφωνιών του Δουβλίνου ΙΙ και να δοθεί το δικαίωμα οι πρόσφυγες να επιλέγουν τη χώρα από την οποία θα ζητήσουν άσυλο και όχι να στοιβάζονται στη χώρα που φτάνουν πρώτα. Τέλος, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στο δράμα των οικογενειών αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου, θα συμβάλλει παρέχοντας τις όποιες διευκολύνσεις χρειαστούν οι συγγενείς των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

pregnancy in weeks late abortion back alley abortions
call spy go spyware phone tracking
chlamydia throat venereal diseases free std testing columbus ohio
women affairs scottdangelo.com why men have affairs
women who cheat on husbands link women who cheat on husbands
why do married men cheat on their wives married woman looking to cheat reasons why women cheat
coupons for prescriptions link coupons free printable
walgreens photo prints prescription drug discount cards coupons for drugs
married and want to cheat insight.nestingen.com My girlfriend cheated on me
abortion at 16 weeks dilation and curettage abortion how to terminate a pregnancy naturally
how many abortions a year abortion types where to get an abortion