ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ

19/3/2014


 
 
            Η 20η Μαρτίου έχει οριστεί από την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία (F.D.I.) ως ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας. Ο φετινός εορτασμόςτιτλοφορείται:
 
Γιορτάζοντας ΥγιήΧαμόγελα”
           
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με την ενεργό συμμετοχή τους σε προγράμματα Αγωγής Στοματικής Υγείας είναι αρωγοί της πολιτείας στην κατεύθυνση της πρόληψης, προκειμένου να αναδείξουν τον φετινό τίτλο της παγκόσμιας ημέρας.
Όμως τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι αποκαρδιωτικά:  ενώ  στόχος  της  ΠαγκόσμιαςΟργάνωσης Υγείας  το  2010  ήταντο  ποσοστότων  παιδιών  χωρίς  τερηδόνανα  φτάνει  το  10%,  στην πατρίδαμαςτααντίστοιχα ποσoστάανέρχονταιστο64%γιαταπαιδιάπροσχολικής ηλικίας, στο37% γιατα παιδιά12 ετώνκαι μόλις στο29% για ταπαιδιά15 ετών!
Πιο κάτω παραθέτουμε μια γρήγορη ανασκόπηση παγκόσμιων στοιχείων για τη Στοματική Υγειονομική Περίθαλψη και τις  νόσους του στόματος:
·         Μόνον ένα ποσοστό 60% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει πρόσβαση στη στοματική υγειονομική περίθαλψη.
·         60% - 90% του μαθητικού πληθυσμού διεθνώς εμφανίζουν οδοντική τερηδόνα.
·         Ο πονόδοντος είναι, σε πολλές χώρες, ο πρώτος και κύριος λόγος για τη συστηματική απουσία από τα σχολεία.
·         Η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης είναι ο υπ’ αριθμόν 1 παράγοντας κινδύνου για την καταστροφή των δοντιών. Επιπλέον,  η χρήση καπνού, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και η διατροφή πλούσια σε λιπαρά και αλάτι επιβαρύνουν μια σειρά χρόνιων νόσων ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται και οι στοματικές ασθένειες.
·         Η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του στόματος κυμαίνεται μεταξύ 1 και 10 περιπτώσεων ανά 100.000 στις περισσότερες χώρες.
 
 
·         Η στοματική υγεία έχει, επίσης, τεράστιες συνέπειες στη γενική υγεία και σε άλλα θέματα, όπως είναι η αυτοπεποίθηση, τα προβλήματα στις κοινωνικές συναναστροφές και διαταραχές σε σημαντικές λειτουργίες, όπως η ομιλία και ο ύπνος.
·         Η οδοντιατρική περίθαλψη πρώτης γραμμής, γίνεται σε ατομικό επίπεδο,   μέσω της πρόληψης, της συνήθειας του σχολαστικού βουρτσίσματος και των τακτικών ελέγχων στον Οδοντίατρο.
 

    

cheat wife reasons wives cheat on husbands why people cheat
online affair link why husband cheat
abortion at 16 weeks dilation and curettage abortion how to terminate a pregnancy naturally
spy on a cell phone free blog.bjorback.com how to find gps location of phone
how much is it for an abortion 9925.org how to end a pregnancy