ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΑΣΠ

Εσο έτοιμος για σεισμό

19/3/2014Στις ασκήσεις επί χάρτου επικεντρώθηκαν τα στελέχη του ΟΑΣΠ σε συνεργασία με τα στελέχη των εμπλεκόμενων τοπικών υπηρεσιών, στις επαφές που είχαν το τελευταίο διήμερο στη Χίο προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία εν’όψει της αντισεισμικής άσκησης που θα γίνει σε 20 ημέρες στο νησί μας, υπό πραγματικές συνθήκες.
Σήμερα υπό τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, καθηγητή Δυναμικής τεκτονικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιο Λέκκα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο, κατά τη διάρκεια της οποίας μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι η Χίος δε διαθέτει σεισμικό χάρτη, ο οποίος διαχωρίζει το νησί σε περιοχές (για παράδειγμα ρήγματα, σεισμικές εστίες, έργα υποδομών) και κρίνεται αναγκαίος για να είναι πιο πλήρης ο σχεδιασμός και να υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση των καταστάσεων που δημιουργούνται σε περίπτωση σεισμού.
Εκείνο που τονίστηκε ιδιαίτερα ήταν ότι όλη αυτή η διαδικασία εντάσσεται στο πεδίο της πρόληψης και ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, για επικείμενο σεισμό, ενώ πρέπει να επισημανθεί η ενεργός συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων,αποτέλεσμα κυρίως της δουλειάς της υπεύθυνης εθελοντικών ομάδων και πολιτικής προστασίας του Δήμου Αθηνάς Θλιβίτου.
Αργότερα ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αυτών των ασκήσεων, επισήμανε ότι τα σχέδια δράσης θα πρέπει να επικαιροποιούνται κάθε χρόνο, τόνισε ότι η Χίος, όπως και οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας είναι στην ενδιάμεση κατηγορία κινδύνου για σεισμό και εκτίμησε ότι ο αντισεισμικός κανονισμός είναι ιδιαίτερα αυστηρός όσον αφορά τα μεγάλα έργα υποδομής, όπως τα φράγματα, οπότε και το φράγμα Κόρης Γεφύρι είναι ασφαλές, καθώς και για τα σχολεία, όπου τα στάνταρ που εφαρμόζονται είναι πολύ υψηλά.
Στη συνέντευξη ο Δήμαρχος, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, αναφερόμενος στο θέμα του σεισμικού χάρτη τόνισε ότι όπως τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκαν χρήματα για να λειτουργήσει στον Προβατά σεισμολογικός σταθμός που παρακολουθείται από το ΑΠΘ, έτσι και τώρα θα βρεθούν χρήματα για τη συγκεκριμένη μελέτη.
Παρούσα και η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Χριστιάννα Καλογήρου, αφού οι συγκεκριμένες αντισεισμικές ασκήσεις συνδιοργανώνονται από τη Γενική Γραμματεία, τον ΟΑΣΠ, την Περιφέρεια και τους Δήμους, η οποία σημείωσε ότι ήδη έχουν προηγηθεί τέτοιες στη Ρόδο και τη Λήμνο με επιτυχία.
    Για τις παραπάνω συσκέψεις ενημερώνει με το παρακάτω δελτίο Τύπου ο Δήμος Χίου:
"Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη, 19/3/2014, ο «Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για Σεισμό σε επίπεδο Δήμων» που οργανώθηκε από το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
     Οι εργασίες ξεκίνησαν χθες, Τρίτη 18 Μαρτίου 2014, οπότε και τέθηκαν οι Προπαρασκευαστικές Ενέργειες Σχεδιασμού επιχειρησιακής άσκησης σεισμού. Σήμερα, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε Συνάντηση Εργασίας, κατά την οποία το λόγο έλαβε ο Αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής κ. Ευθύμης Λέκκας, η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης ανάγκης – πρόληψης στον ΟΑΣΠ γεωλόγος κα. Χρύσα Γκουντρομίχου, καθώς και η κα Μαρία Μανουσάκη, γεωλόγος του ΟΑΣΠ.
     Στη διημερίδα παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού Αθηνά Θλιβίτου, η οποία και σήκωσε το βάρος της διοργάνωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γανιάρης, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.
     Στη Σχεδιασμό συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Β. Αιγαίου, Υπηρεσίες του Δήμου Χίου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διοικητές και εκπρόσωποι του Κρατικού Αερολιμένα Χίου, της 96 ΑΔΤΕ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, του Λιμεναρχείου, του Νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΥΑΝΧ, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της ΔΕΗ – ΑΣΠ, της ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Χίου, του ΟΤΕ, των Κ.Κ. Χίου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και εκπρόσωποι από Εθελοντικές Ομάδες του νησιού μας.
     Η διοργάνωση της Άσκησης, η οποία και θα πραγματοποιηθεί στη Χίο στις 3-4 Απριλίου 2014, είναι υψίστης σημασίας για την οργάνωση ενός πλήρους σχεδίου αντισεισμικής προστασίας και τη θωράκιση του νησιού μας στο ενδεχόμενο ενός ισχυρού σεισμού. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους διοργανωτές της Άσκησης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την οργάνωση και άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
     Μετά το τέλος της Συνάντησης, δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον κ. Λέκκα, ο οποίος ανέφερε ότι μετά την τοποθέτηση του σεισμολογικού σταθμού στη Χίο, θα υπάρξει πρόταση του ΟΑΣΠ, προκειμένου να εκπονηθεί - σε συνεργασία με το Δήμο Χίου - Σεισμοτεκτονική Έρευνα, η οποία και θα χρηματοδοτηθεί από το Δήμο."

    

picture of hiv rash jasonfollas.com early signs of aids
online affair prashanthiblog.com why husband cheat
percentage of women who cheat read will my husband cheat again
walgreens photo print link walgreens online coupon codes
walgreens photo prints walgreens photo print coupons for drugs