ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΕΝ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Λ. ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ: Η αύξηση των ΚΟΙΝΣΕΠ ή αλλιώς follow the money

17/3/2014


Η πληθώρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ξετρυπώνουν ανά την Ελλάδα, προκάλεσε τα αντανακλαστικά του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος εφιστά την προσοχή της Κυβέρνησης, ότι αν δεν μπορέσουν να ελέγξουν από την αρχή τις ΚΟΙΝΣΕΠ μπορούν να βρεθούν προ καινούργιων Μ.Κ.Ο.
«Στη Λαμία έγιναν έντεκα σε μία εβδομάδα. Ε, αυτό σημαίνει followthemoney.», τόνισε ο κ. Ρακιντζής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην ΑΛΗΘΕΙΑ,  διευκρινίζοντας ότι οι ΚΟΙΝΣΕΠ πρέπει να γίνουν με εχέγγυα τα όσα προβλέπει ο νόμος και όχι για υποκατάσταση της δημοτικής λειτουργίας.
« Πρέπει να ελεγχθούν. Προβλέπει ο νόμος να δημιουργούνται ΚΟΙΝΣΕΠ αλλά πρέπει να ελεγχθούν, όχι να υποκαταστήσουν τους δήμους ή να υποκαταστήσουν τη λειτουργία των δήμων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρακιντζής.
Ο ίδιος δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες, αφού όπως είπε έχει ζητήσει στοιχεία για να δει πως λειτουργούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις.
Επιδιώκοντας να προλάβει καταστάσεις, διευκρίνισε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο εάν θα  παρεκκλίνουν του σκοπού τους και της λειτουργίας τους οι ΚΟΙΝΣΕΠ, γι’αυτό και πρέπει να ιδωθεί από την αρχή το θέμα.
«Ο ελληνικός νόμος βγήκε σε εκτέλεση ευρωπαϊκής εντολής άλλο όμως τι λέει ο νόμος κι άλλο πως το καταντάμε ή πως διάφοροι χρησιμοποιούν αυτόν το νόμο για άλλους σκοπούς.», σχολίασε ο Γενικός Επιθεωρητής και συνέχισε:  «Ο νόμος δεν προβλέπει να χρηματοδοτούνται από τους δήμους, προβλέπει χορηγίες, προβλέπει άλλα πράγματα. Δεν προβλέπει να γίνουν υπηρεσίες του δήμου και να χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τους δήμους. Μπορεί να τους δώσουν ένα κεφάλαιο για την εκκίνηση, κι αυτό με απόδοση λογαριασμού, αλλά όχι να χρηματοδοτούνται από το δήμο. Τότε κάνουμε μια υπηρεσία του δήμου και τελειώνει η υπόθεση.»
Στην ερώτηση, τέλος,  εάν υπάρχει πρόβλεψη ο δήμος να καταβάλλει για παράδειγμα  80.000 ευρώ στα πλαίσια μιας Προγραμματικής Σύμβασης και η ΚΟΙΝΣΕΠ 200 ευρώ απάντησε:
«Δεν προβλέπει τίποτα ο νόμος. Προβλέπει απλώς ότι μπορούν να βρίσκουν έσοδα από χορηγίες και αφήνει ένα παράθυρο μόνο για το αρχικό κεφάλαιο κινήσεως κι αυτό υπό προϋποθέσεις».

chlamydia throat venereal diseases free std testing columbus ohio
my ex girlfriend cheated on me did my girlfriend cheat on me did my girlfriend cheat
women who cheat with married men tolobel.com why women cheat in relationships
percentage of women who cheat read will my husband cheat again
weeks for pregnancy maryaltmansblog.com.nobullsoftware.com abortion clinic houston tx
text spy software xn--sorpendlerklub-sqb.dk cell phone spyware app
coupon pharmacy link walgreens promo code 2015