Κινητοποιήσεις για την... υγειά μας: Επόμενες "στάσεις" στο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας

13/3/2014


Στην ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα τεκταινόμενα στον χώρο της υγείας, στόχευαν οι ιατρικοί και συνδικαλιστικοί φορείς μέσω της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Χίου.
Με σύνθημα «τα προβλήματα της υγείας αφορούν το σύνολο της κοινωνίας», εκπρόσωποι του Ιατρικού συλλόγου, του οδοντιατρικού, των φαρμακοποιών, μαζί με τους συνδικαλιστικούς φορείς χρωμάτισαν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στον χώρο της υγείας, ιδιαίτερα μετά την διάλυση του ΕΟΠΥΥ και την πειραματική, μέχρι στιγμής, ίδρυση του ΠΕΔΥ.
«Η υγεία στην Ελλάδα, βρίσκεται στην τελευταία θέση στην αξιολόγηση στην Ευρώπη» ανέφερε η πρόεδρος του  Ιατρικού Συλλόγου Χίου, Ιφιγένεια Τόπακα, συμπληρώνοντας ότι ο πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είναι κάθετα αντίθετος με το σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας.
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και ο εκπρόσωπος του Οδοντιατρικού συλλόγου, Ανδρέας Καραμούζος, αλλά και ο Γιώργος Μαρής από τον φαρμακευτικό σύλλογο, με τον πρώτο να αναφέρει ότι σύμφωνα με το ποσό που δίνεται αντιστοιχούν 6 ευρώ ετησίως για κάθε Έλληνα στην οδοντιατρική περίθαλψη και το δεύτερο να μιλά για προσπάθεια προώθησης φαρμάκων αμφιβόλου προέλευσης.
Παρόμοιοι ήταν και οι προβληματισμοί που τέθηκαν και από τους άλλους φορείς όσο και από τους πολίτες, με κυριότερο όλων την μικρή συμμετοχή, καθώς όλοι αναρωτιόνταν πως ένα τόσο σοβαρό θέμα, που αγγίζει όλη την κοινωνία, δεν καταφέρνει να «γεμίσει» μια αίθουσα από πολίτες.
Αυτό που ακολουθεί μετά την ενημέρωση – συνάντηση, είναι μια σειρά από δράσεις με κύρια την παρουσία –διαμαρτυρία στον χώρο του Νοσοκομείου την Τρίτη 18 Μαρτίου από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ θα προγραμματιστεί και μια ενημέρωση – διαμαρτυρία στο Πυργί, στο χώρο του Κέντρου Υγείας, παρουσία όλων των φορέων, έτσι ώστε να εμποδιστεί το κλείσιμο του, από την ίδια την κοινωνία που εξυπηρετεί.

chlamydia men male std symptoms pictures antibiotics to treat chlamydia
women who cheat on husbands link women who cheat on husbands
women who cheat with married men why married men cheat why women cheat in relationships
reason why husband cheat faithwalker.org how many women cheat