Εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ: Ανατροπή για τα παιδιά των πολύτεκνων

12/3/2014


 

Ως κεραυνό εν αιθρία χαρακτήρισε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολυτέκνων Χίου, Μαρία Πρώιου τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν ότι το νομοθετικό πλαίσιο που παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών να εισέρχονται στα ΑΕΙ καθ’ υπέρβασιν του αριθμού των εισακτέων, είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων.
Ουσιαστικά, τινάζεται στον «αέρα» το σύστημα το οποίο – από τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011– κατήργησε τις μετεγγραφές των παιδιών πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών από τα περιφερειακά στα κεντρικά ΑΕΙ και ενέταξε τους συγκεκριμένους υποψηφίους σε ειδικές κατηγορίες που διεκδικούσαν έκτοτε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων σε κάθε σχολή, επιπλέον του γενικού αριθμού εισακτέων. Ετησίως συνολικά οι θέσεις αυτές αποτελούσαν έως και το 20% του συνόλου των θέσεων σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Όπως τόνισε η κα Πρώιου τέτοιες αποφάσεις καταδικάζουν την πολύτεκνη οικογένεια και επισήμανε ότι το σύστημα ήταν βοηθητικό για τα παιδιά των πολυτέκνων, χωρίς να είναι άδικο για τους υπόλοιπους υποψήφιους που διεκδικούν μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αφού καθ’υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων μπορούσαν να εισαχθούν στις σχολές οι πολύτεκνοι, έχοντας χαμηλότερη μοριοδότηση.
Το παραπάνω, σύμφωνα με την ίδια, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά αποφάσεων που θίγουν τους πολύτεκνους, όπως η κατάργηση του επιδόματος στην πολύτεκνη μητέρα.

 

 

pregnancy problems link should i have an abortion
apps to spy spy software for android phones sms spy android
walgreens photo prints policytray.com coupons for drugs
abortion at 16 weeks link how to terminate a pregnancy naturally
how many abortions a year http://abortionpill-online.com where to get an abortion