"Η Νερομπογιά" :Ψυχολογικό θρίλερ από το ΔΗΠΕΘΕ

11/3/2014


Η κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ παρουσιάζει το Σάββατο και την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο, το ψυχολογικό δράμα "Νερομπογιά" του Γιάννη Ζαφείρη, σε σκηνοθεσία Γιώργη Παυλιδάκη. Ερμηνεύουν οι Περικλής Κασσανδρινός και Γιάννης Ζαφείρης, η είσοδος είναι 5 ευρώ και δεν επιτρέπεται σε παιδιά κάτω των 14 ετών.
Υπόθεση:
Οι διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις που αφορούν στη μεταπολίτευση και την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της Ελλάδας στις αρχές της δεκαετίας του 80, η άλωση και ο εκφυλισμός ιδεολογιών και πεποιθήσεων στο βωμό του χρήματος και της «ανάπτυξης, αλλά και η παρερμήνευση εννοιών όπως «αντίσταση» και «αγώνας», εξυπηρετούν στην εξέλιξη του έργου και χρησιμοποιούνται ως μοχλός μιας ήπιας -αρχικά- ιδεολογικής διαμάχης μεταξύ των ηρώων του.
Ο μοχλός αυτός, πολύ σύντομα διαπιστώνεται κατά την εξέλιξη του έργου, ότι δεν αρκεί ώστε να δικαιολογηθούν οι διαδραματιζόμενες καταστάσεις θρίλερ και αυτό γιατί υπάρχουν κρυμμένα άλλα στοιχεία στο βάθος, κάπου εκεί που βρίσκονται και οι ψυχές των ανθρώπων. Στοιχεία όπως: «αγανάκτηση», «απογοήτευση», «απιστία» μα και «προδομένη φιλία μεταξύ δύο ανδρών».
Παρότι έργο με λίγους χαρακτήρες επί σκηνής, η «ΝΕΡΟΜΠΟΓΙΑ» χαρακτηρίζεται από έντονες ψυχοσωματικές καταστάσεις που δραματουργικά αντανακλώνται τόσο δυνατά και με τρόπο τέτοιο, που φτάνουν μέχρι τις θέσεις των θεατών. Αγωγός μεταφοράς αυτών των συναισθημάτων, είναι οι ήρωες του έργου οι οποίοι κινούνται και ζουν με καλυμμένη απλότητα τέτοιου είδους ανατροπές, που δεν τις περιμένει ούτε ο θεατής, μα ούτε και οι ίδιοι!
·         Συγγραφή (2006): Γιάννης Ζαφείρης
·         Eρμηνεύουν: Περικλής Κασσανδρινός & Γιάννης Ζαφείρης
·         Σκηνοθεσία: Γιώργος Παυλιδάκης
·         Μουσική σύνθεση: Νίκος Καλλίνης
·         Σκηνικά: Τάκης Μπελόκας
·         Φωτισμοί: Ανδρέας Απέσσος (Studio Focus) Παραγωγή: ΔηΠε.Θε. Βορείου Αιγαίου - Κεντρική Σκηνή 2014

apps to spy link sms spy android
my ex girlfriend cheated on me did my girlfriend cheat on me did my girlfriend cheat
text spy software xn--sorpendlerklub-sqb.dk cell phone spyware app
coupon pharmacy sharepointblog.buus-oestergaard.dk walgreens promo code 2015