Παρουσίαση νέου ΕΣΠΑ: Στροφή στην επιχειρηματικότητα

7/3/2014


 

Το ενδιαφέρον αυτοδιοικητικών παραγόντων, εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, αλλά και ιδιωτών - επιχειρηματιών, προκάλεσε η παρουσίαση της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 και της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία θα κληθεί να διαχειριστεί κονδύλια της τάξεως των 330 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία τα 258 εκ. ευρώ (80%)είναι πιστώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τα υπόλοιπα από εθνικούς πόρους.
Η αίθουσα «Μιχαήλ Βουρνούς» της Περιφερειακής Ενότητας, όπου σήμερα το πρωί έγινε η παρουσίαση του προγράμματος από τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Γιώργο Πλακωτάρη, γέμισε από ενδιαφερόμενους, ανάμεσά τους ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Κώστας Γανιάρης, η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Χριστιάννα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Χίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη στροφή που επιχειρείται μέσω του νέου ΕΣΠΑ, επιδιώκοντας πρωτίστως στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στην έξυπνη εξειδίκευση και σε δεύτερο επίπεδο στις υποδομές, που θα πρέπει όμως και αυτές να αποσκοπούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Ο Γιώργος Πλακωτάρης έκανε σαφές ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, επισημαίνοντας ότι εκτός από την αγωνία που υπήρχε στα προηγούμενα προγράμματα για την απορρόφηση των κονδυλίων, τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει τις χρηματοδοτούμενες δράσεις υπό αίρεση, αν δεν ακολουθείται η στόχευση.
Οι βασικοί άξονες που τίθενται είναι εκείνοι της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής ενσωμάτωσης, του περιβάλλοντος, των υποδομών και της χωρικής προσέγγισης.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη, την καινοτομία, την ψηφιακή σύγκλιση, τη γεωργία – αλιεία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη μεταποίηση και το εμπόριο, στην εκπαίδευση – δια βίου μάθηση, την απασχόληση – κινητικότητα, την κοινωνική ένταξη – καταπολέμηση της φτώχειας, την υγεία και την κοινωνική πρόνοια, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την οικονομία που είναι φιλική στο περιβάλλον, στα δίκτυα μεταφορών (δρόμους, λιμάνια), τις ενεργειακές υποδομές και τα ολοκληρωμένα χωρικά.
Στους βασικούς στόχους που θέτει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω του νέου ΕΣΠΑ είναι «ο μετασχηματισμός της οικονομίας των νησιών σε μια εξωστρεφή και ανταγωνιστική οικονομία, βασισμένη στην έξυπνη αξιοποίηση των τοπικών παραγωγικών συστημάτων και ανάδειξη τους σε συστήματα νέας δυναμικής και προοπτικής».
Ενδεικτικό το παράδειγμα που αφορά την αγροτική παραγωγή και το πώς αυτή μπορεί να ενισχυθεί μέσω της νέας προγραμματικής περιόδου με:
    • έρευνα για νέα προϊόντα – Νέα προϊόντα στο ράφι
    • Έρευνα για βελτίωση καλλιεργητικών μεθόδων (στο χωράφι)
    • συνεργασίες επιχειρήσεων - εξωστρεφής ανάπτυξη
    • Microfinance
 

 

cheat on your wife website site wife cheated now what
why do married men cheat on their wives married woman looking to cheat reasons why women cheat
married men dating how do i know if my wife cheated why do married men cheat on their wives
marriage counselor joke classic adult jokes jokes stories humor funny guitar-frets.com adult stories anal
cvs discounts click cvs online shopping
lilly cialis coupon blog.keylink.rs drug prescription card