Συνεχίζονται οι ανακρίσεις για τους πυροβολισμούς

7/3/2014


Χτυπήματα στην πλώρη ήταν τελικά τα σημάδια στο φουσκωτό περιπολικό του Λιμεναρχείου, στην προσπάθεια του Τούρκου διακινητή να το εμβολίσει, όταν του ζήτησε να σταματήσει χθες στις 10.30 π.μ. ανοικτά των Οινουσσών και την ώρα, που επιχειρούσε για δεύτερη φορά να αποβιβάσει λαθρομετανάστες.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει με επίσημη ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του Λ.Σ., την ώρα που εμφανέστατα φαίνονται οι τρύπες από σφαίρες στην πλώρη του σκάφους. Οι ανακρίσεις συνεχίζονται από Ανώτερους Αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, οι τρεις τραυματίες από σφαίρες των Λιμενικών, που αναγκάστηκαν να αμυνθούν, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο, οι δε παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί φιλοξενήθηκαν δαπάνες του Δήμου στο Ξενοδοχείο Χανδρής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λ.Σ. αναφέρει:
«Επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης διακινητή Τουρκικής υπηκοότητας που μετέφερε παράνομους μετανάστες  και ο οποίος φέρεται να αποτελεί μέλος ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης  παράνομων μεταναστών, πραγματοποίησαν, πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Οινουσσών.
Συγκεκριμένα, πλωτό περιπολικό σκάφος της οικείας Λιμενικής Αρχής, έλαβε ειδοποίηση  από στρατιωτικό παρατηρητήριο της περιοχής που αφορούσε στον εντοπισμό ταχύπλοου πολυεστερικού σκάφους, το οποίο κινούνταν από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση τις Οινούσσες. Το πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛΑΚΤ, εντοπίζοντας άμεσα το προαναφερθέν σκάφος επί της οριογραμμής και με  ορατούς τέσσερις (4) επιβαίνοντες, προσπάθησε να το ακινητοποιήσει με συριγμούς και συνεχή προειδοποιητικά σήματα.  Το ταχύπλοο σκάφος, με ιπποδύναμη μεγάλης ισχύος, όχι μόνο δεν ανέκοψε την ταχύτητά του, αλλά  ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς αποφυγής του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι γρήγορα μετατράπηκαν σε συνεχείς προσπάθειες εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού.
Τα στελέχη του πλωτού περιπολικού  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά την εξέλιξη της επιχείρησης, ακολουθώντας τους κανόνες εμπλοκής, στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο σκάφος και να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα, έρριψαν αρχικά προειδοποιητικές βολές στον αέρα από φορητό οπλισμό. Ο διακινητής και χειριστής του ταχυπλόου ενέτεινε τις προσπάθειες εμβολισμού του σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, με  συνέπεια να  ακολουθήσουν  βολές προς το πρωραίο τμήμα του ταχύπλοου σκάφους. Για την ακινητοποίηση του σκάφους  άνδρες του Λιμενικού Σώματος κατόρθωσαν να επιβιβαστούν στο ταχύπλοο, όπου και  συνέλαβαν άμεσα τον Τούρκο διακινητή, ενώ, παράλληλα, διαπίστωσαν ότι στον κλειστό χώρο ενδιαίτησης (καμπίνα) του σκάφους, ευρίσκοντο  δεκατρείς παράνομοι (13) μετανάστες, εκ των οποίων τρεις (2 άνδρες και 1 γυναίκα ) είχαν τραυματιστεί .
Άμεσα, το πλωτό περιπολικό Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. παρέλαβε τους τρεις (03) τραυματίες, καθώς και το συλληφθέντα διακινητή, μεταφέροντάς  τους στο λιμάνι της Χίου. Ακολούθως, με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν  στο Νοσοκομείο του νησιού για παροχή πρώτων βοηθειών και περαιτέρω περίθαλψη. Από τις πρώτες πληροφορίες η ζωή των τραυματιών δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Παράλληλα, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ,που έσπευσε  στη θαλάσσια περιοχή, παρέλαβε τους υπόλοιπους δεκατρείς  (13) επιβαίνοντες του ταχυπλόου σκάφους, οδηγώντας τους στη Λιμενική Αρχή Χίου για τις περαιτέρω ενέργειες.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Χίου, ενώ ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αθανάσιος  Αθανασόπουλος  έχει ήδη ενημερώσει για το συμβάν την Εισαγγελία του Ναυτοδικείου, για τις δικές της ενέργειες.  Συγχρόνως, στο νησί της Χίου μεταβαίνουν ο Επιθεωρητής Βορείου Αιγαίου, Υποναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αθανάσιος  Χονδρονάσιος, καθώς και ο Διευθυντής του Κλάδου Επιχειρήσεων, Υποναύαρχος  Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Βασίλειος Σιέττος.
Νεότερες εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νέα ανακοίνωση».
 
Συγχαρητήρια Δημάρχου
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείου του Δήμου Χίου συγχαίρει το Λιμενικό Σώμα, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, ενώ επισημαίνει ότι η φύλαξη των συνόρων πρέπει να αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Αναλυτικά σημειώνει:
«Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει το τελευταίο διάστημα η αθρόα είσοδος προσφύγων στο νησί μας. Όπως επανειλημμένα έχουμε διαπιστώσει δεν αρκούν μόνο οι φιλότιμες προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπολοίπων εμπλεκόμενων φορέων για την αποτροπή περιστατικών, την σύλληψη των εμπόρων και την προώθηση των προσφύγων εκτός Χίου.
Θα πρέπει να κατανοήσει η Ε.Ε. ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι στην ουσία σύνορα της Ε.Ε., και ότι είναι αναγκαίο να εξασφαλιστούν πόροι για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την περίθαλψη των προσφύγων το συντομότερο δυνατόν.
Για μια ακόμα φορά αξίζουν τα συγχαρητήρια στο Λιμενικό Σώμα που κάτω υπό αντίξοες συνθήκες κατάφερε για μια ακόμα φορά να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή.»

little sex stories ohiovalleyrestoration.com bdsm gay sex stories
how many abortions a year abortion types where to get an abortion
lasix 40mg kalvikkalam.com kamagra pill
cialis coupon click discount coupon for cialis