Νέα περιπατητική διαδρομή απ' την Βιβλιοθήκη

4/3/2014


Το  Εφορευτικό  Συμβούλιο  της Βιβλιοθήκης  «Κοραής»,στα πλαίσια του προγράμματος περιπατητικών διαδρομών σε μονοπάτια Παράδοσης, Ιστορίας και Πολιτισμού, σας  προσκαλεί στην  πεζοπορική περιήγηση, την Κυριακή  9  Μαρτίου  2014, με την καθοδήγησητου Γιώργου Χαλάτση, στη διαδρομή  Μεστά Μερσίνι Λιμένας (5.150 μ., πεζοπορία 2 ωρών). Πρόκειται για μία ιστορική διαδρομή με σταθμό το «Μερσίνι», παλιό μετόχι  (ασκηταριό) της Νέας Μονής μέχρι το 19ο αιώνα, πριν περιέλθει σε ιδιωτική κατοχή. Εντυπωσιάζουν τα πολύ καλά διατηρημένα αρχιτεκτονικά του στοιχεία (ιδιαίτερα η κινστέρνα με το πήλιαστρο στο κτήμα) και η δεξιοτεχνία των παλιών μαστόρων. Στα Μεστά ο Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Χρίστος Μπελλές  θα σας ταξιδέψει στην ιστορία των μεσαιωνικών καστροχωρίων. Θα δοθεί και πάλι η ευκαιρία να γνωρίσουμε και να αγγίξουμε την Τοπική Ιστορία, τις πηγές της, καθώς και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.
 
Δηλώσεις συμμετοχής στο  e-mailτης Βιβλιοθήκης: info@koraeslibrary.gr  ή  στο τηλ. 22710-44246 (εσωτ. 2) μέχρι το μεσημέρι της Παρασκυεής 7 Μαρτίου 2014.
 

Για τον καλύτερο σχεδιασμό και συντονισμό της δράσης, απαιτείται η γνωστοποίηση  από τους ενδιαφερόμενους του τρόπου μετακίνησής τους. Εκκίνηση  με λεωφορεία από τη Βιβλιοθήκη  στις   8:30 π.μ. (συμβολική τιμή εισιτηρίου 4 ευρώ, για παιδιά μέχρι 12 ετών δωρεάν). Μετά την πεζοπορία, θα υπάρχει χρόνος για φαγητό – για όσους το επιθυμούν –  σε ταβέρνες των Μεστών. Όσοι μετακινηθούν  με τα αυτοκίνητά τους, θα πρέπει να βρίσκονται στην πλατεία των Μεστών στις 9:30 π.μ. και θα πρέπει να μεριμνήσουν για την επιστροφή τους στην αφετηρία της διαδρομής. Στοιχειώδης απαιτούμενος εξοπλισμός: παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο πλάτης, νερό. 

women affairs scottdangelo.com why men have affairs
married and want to cheat go My girlfriend cheated on me
discount prescription card open free discount prescription cards
lasix 40mg kalvikkalam.com kamagra pill