Έκθεση Έργων & Δράσεων Σχολείων Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Υ.ΠΑΙ.Θ. Χίου ¨

27/2/2014


Το παρακάτω έγγραφο απεύθυνε το Περιφερειακό Τμήμα Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών προς την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και στους Διευθυντές/τριες των Δημόσιων Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Χίου.
 
 
ΘΕΜΑ : ¨ Έκθεση Έργων & Δράσεων Σχολείων Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Υ.ΠΑΙ.Θ. Χίου ¨
   
Η χώρα μας, η Ελλάδα, διάγει μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις από της ιδρύσεώς της ως κράτος και η οποία εξελίχθηκε και εξελίσσεται επιδεινούμενη καθημερινά πολυεπίπεδα και πολυμέτωπα σε όλους τους τομείς της ζωής του Έλληνα πολίτη. Άμεση συνέπεια της κρίσης στην εκπαίδευση είναι να βάλλεται το δημόσιο σχολείο με πρωταγωνιστές τα δημόσια επαγγελματικά σχολεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.). Κρίνοντας πως:
*      Αυξάνεται η ποιότητα εκροών της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα η γνωστική, η ανθρωπιστική και κοινωνική υποδομή των μαθητών μας, μέσω της ορθής σκοποστοχοθέτησης για την επίτευξη ενός έργου, αλλά και μέσω της καινοτομίας της δημιουργικότητάς και της ομαδικότητας, όταν υπάρχουν οι ανάλογες προκλήσεις.
*      Οι μαθητές/τριες μας ανατροφοδοτούνται από την χαρά της δημιουργίας για ένα έργο ή μια άσκηση που κατακτούν γνωστικά,  ενώ καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια, αποκτώντας παράλληλα και επικοινωνιακές δεξιότητες, όταν πρόκειται να την εκθέσουν στο ευρύ κοινό.
*      O/Η Εκπαιδευτικός της Δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο Βόρειο Αιγαίο και ειδικά στη Χίο, ανεξάρτητα από τους πολιτικούς εκπαιδευτικούς σχεδιασμούς, προσπαθεί να στέκει αταλάντευτα προσηλωμένος στο λειτούργημά του.
*      Το Παράρτημα Χίου του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών έκλεισε τα 20 χρόνια παρουσίας του στη Χίο.
 
Αποφασίσαμε να σας προτείνουμε:
Tην πραγματοποίηση έκθεσης στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου από 4-11 Απριλίου 2014 με συνδιοργανωτή την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και θέμα:
 
¨Έκθεση Έργων & Δράσεων
Σχολείων Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Υ.ΠΑΙ.Θ. Χίου¨
 
Στην έκθεση έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος όλα τα δημόσια σχολεία της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. του Δήμου Χίου και συγκεκριμένα τα: Σ.Ε.Κ. Χίου, 1Ο ΕΠΑ.Λ. Χίου, ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου, ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων, ΕΠΑ.Λ. Οινουσσών, η ΕΠΑ.Σ. Χίου και το E.E.E.E.KXίου, με όλους τους τομείς και τις ειδικότητες, που το επιθυμούν.
 
Το περιεχόμενο της έκθεσης αφορά επίδειξη εργαστηριακών ασκήσεων και εξοπλισμού, δοκίμια ή πινακίδες, έργα ατομικά ή ομαδικά, προϊόντα αλλά και δράσεις σχολείων.
 
Το εκτιθέμενο υλικό των σχολείων, όποιας μορφής επιλεγεί να είναι, θα μεταφερθεί και θα εκτεθεί με ευθύνη των σχολείων προσκομίζοντας έγκαιρα ό,τι απαιτείται από υλικοτεχνικής απόψεως και υποστηρικτικού υλικού (προτζέκτορες, οθόνες, θρανία, χαρτί περιτυλίγματος κλπ) για την έκθεσή του.
 
Οι διαθέσιμοι χώροι θα είναι στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, το ισόγειο και ο 1ος όροφος.
 Η προετοιμασία της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί: την Τετάρτη 2-4-2014 (9:00-13:00 και 17:00-20:30), την Πέμπτη 3-4-2014 (17:00-20:00) και την Παρασκευή 4-4-2014 (9:00-13:00)
 
Tα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4-4-2014 το απόγευμα όπου θα πραγματοποιηθεί παράλληλη εκδήλωση απονομής τιμητικών πλακετών σε διατελέσαντες διευθυντές σε δημόσια σχολεία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Χίου και θα πραγματοποιηθεί ένας πρώτος απολογισμός της λειτουργίας των είκοσι ετών του Παραρτήματος Χίου του Περιφερειακού Τμήματος της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου.
 
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Παρασκευή 4-4-2014 (από τα εγκαίνια – 20:30)
Σάββατο 5-4-2014 (9:00 – 13:00 & 17:00 – 20:30)
Κυριακή 6-4-2014 (18:00 – 22:00) (κατά πάσα πιθανότητα)
Τρίτη 8-4-2014 (9:00 – 13:00 & 17:00 – 20:30)
Τετάρτη 9-4-2014 (9:00 – 13:00 & 17:00 – 20:30)
Πέμπτη 10-4-2014 (17:00 – 20:30)
 
Η έκθεση θα κλείσει την Πέμπτη 10-4-2014 το απόγευμα 20:30 και το μάζεμα και η επιστροφή της υλικοτεχνικής υποδομής και του υποστηρικτικού υλικού στα σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11-4-2014 από 09:00-13:00.
 
Προκειμένου να υλοποιηθεί ομαλά η οργάνωση της έκθεσης παρακαλούμε οι διευθυντές/τριες των ανωτέρω σχολείων με την συνδρομή του συλλόγου διδασκόντων:
*      Να μας αναφέρουν γραπτώς, αν συμμετέχουν καθώς και ονομαστικά τους τομείς τις  ειδικότητες, τις ομάδες (μαθητές, καθηγητές) και τα έργα ή δράσεις που θα εκτεθούν.
*      Στην περίπτωση που συμμετέχουν να ορίσουν έναν εκπαιδευτικό εκπρόσωπό τους, αν δεν επιθυμούν οι ίδιοι, υπεύθυνο για την διοργάνωση της έκθεσης και να ορίσουν τους/τις εκπαιδευτικούς που θα είναι βάρδια στο προαναφερόμενο πρόγραμμα λειτουργίας της έκθεσης.
*      Να προσέλθουν οι ίδιοι ή και οι εκπρόσωποί τους στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:30 στο Γραφείο καθηγητών της ΕΠΑ.Σ. Χίου προκειμένου να συζητηθούν ενδελεχώς οι προτάσεις τους σε σχέση με την χωροθέτηση κλπ.
 
Ευελπιστώντας σε μια άψογη συνεργασία μαζί σας, ζητούμε την υποστήριξη της πρότασής μας, ενώ σε κάθε περίπτωση διευκρινήσεων υποστήριξης της πρότασής μας θα μας βρείτε άμεσα συμπαραστάτες σας.
 
Με τιμή
Ο Υπεύθυνος του Περιφερειακού Τμήματος Β.Α. της Ε.Τ.Ε.
 
 
Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης
Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός
ΕΠΙΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣΣΤΟ ART DESIGN AND TECHNOLOGY IN THE UNIVERSITY OF MIDDLESEX
 
Κοινοποίηση:
1.   Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας
Ομηρούπολης & Πρόεδρο της
Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
Δήμου Χίου
2.   Πρόεδρο Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών
 Δήμου Χίου
 

    

apps to spy spy software for android phones sms spy android
cheat on your wife website site wife cheated now what
my ex girlfriend cheated on me click did my girlfriend cheat
little sex stories ohiovalleyrestoration.com bdsm gay sex stories
reason why husband cheat infidelity signs My husband cheated on me
marriage counselor joke classic adult jokes jokes stories humor funny gay sex stories gay erotic stories stories male fiction novels erotica adult stories anal
free grocery store coupons link pharmacy discount cards