Ποιός δουλεύει ποιόν στο Α’ Γυμνάσιο;

19/2/2014


Πού είναι οι ευθύνες όταν ένα έργο και μάλιστα για ένα ιστορικό κτίριο αντί για 18 μήνες βρίσκεται στους 36 μετά από τέσσερις παρατάσεις και ακόμα δεν έχει τελειώσει; Αναφερόμαστε στο Α’ Γυμνάσιο Χίου, που θα μπορούσε να είναι κι’ αυτό ένα κτίριο φάντασμα όπως το «Κολέγιο» όπου συμπτωματικά ο εργολάβος είναι ο ίδιος, αν δεν υπήρχε ο Σύλλογος Γονέων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, να ενδιαφέρονται για την πορεία των εργασιών αφού απ’ ότι φαίνεται ακόμα και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Δήμος σηκώνει τα χέρια ψηλά. Αυτό παρακίνησε σήμερα τον Σύλλογο Γονέων να δώσει συνέντευξη στο χώρο του εργοταξίου, με τον Πρόεδρο Φ. Λυμπέρη να ζητά την βοήθεια όλων μήπως και κάποτε το έργο τελειώσει.
Το ίδιο επεσήμανε και ο Διευθυντής του Σχολείου Δ. Βρούζος, σημειώνοντας ότι το έργο είναι κατά 95% τελειωμένο και όμως καθηγητές και μαθητές το βλέπουν απ’ έξω… επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον το Σχολείο, που σήμερα λειτουργεί σε προκάτ αίθουσες, θα μπορούσε να χρησιμοποιεί τον τελειωμένο σχεδόν Α’ όροφο.
Τα παιδιά πάντως βλέπουν έκπληκτα τα καμώματα των μεγάλων, όπως ο μαθητής Αγγελος Σταυράκης, που μπήκε Α’ Γυμνασίου στα προκάτ και κοντεύει να τελειώσει εκεί αφού σήμερα είναι Γ’ Γυμνασίου… αν και όπως λέει από άποψη μαθημάτων δεν υπάρχουν προβλήματα.
Το φόβο αυτό διασκέδασε ο Διευθυντής του Σχολείου ξεχωρίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία  από τα κτίρια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι Σχολείο δεν είναι τα ντουβάρια.
Το γεγονός της μεγάλης καθυστέρησης επεσήμανε και ο παρευρισκόμενος στη συνέντευξη Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Στ. Σταυρινούδης, σημειώνοντας ότι Δήμος και εργολάβος πρέπει να βρούν τι διαφορές έχουν, λέγοντας σε γονείς και καθηγητές την αλήθεια.
Τις ευθύνες του Δήμου επί του θέματος παραδέχθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ν. Νύκτας, τονίζοντας όμως ότι αν η διαφορά είναι οικονομική, που απ’ ότι φαίνεται είναι αλλά της Περιφέρειας αφού το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Ανεξάρτητα πάντως απ’ την απάντηση του Ν. Νύκτα, το πρόβλημα παραμένει και μάλλον έχει δίκιο να επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος ότι αυτός που δεν ευνοείται απ’ αυτή την κατάσταση είναι ο νύν Δήμαρχος, που οφείλει να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα. 
Ακολουθεί ανακοίνωση του Συλλόγου Γοινέων του Σχολείου: 

§  Το ιστορικό κτήριο του 1ου Γυμνασίου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2011. Η μεταστέγαση του σχολείου (εξοπλισμός, εποπτικά μέσα διδασκαλίας, αρχείο) άρχισε στις αρχές του 2011 και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του ίδιου χρόνου.

§  Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την αποπεράτωση των εργασιών και την παράδοση του κτηρίου σε 18 μήνες. Μετά από τέσσερεις (4) παρατάσεις οι επισκευές δεν έχουν ολοκληρωθεί. Η τελευταία προθεσμία εξέπνευσε στις 31 Ιανουαρίου 2014, χωρίς την ολοκλήρωση των εργασιών.

§  Έχει ολοκληρωθεί περίπου το 95% του έργου, σύμφωνα με δηλώσεις των αρμοδίων. Υπολείπεται το βάψιμο των ξύλινων ταβανιών του ορόφου, το εξωτερικό βάψιμο (μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των μαρμάρων) και ο καθαρισμός – ευπρεπισμός των εξωτερικών χώρων.

§  Η παραμονή των μαθητών/τριών στις προκατασκευασμένες αίθουσες, παρόλο που δεν εμπόδισε σε κανένα τομέα την εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργεί εύλογες διαμαρτυρίες και δικαιολογημένα παράπονα.

§  Ανησυχούμε για την τύχη του σχολείου μας, παρόλο που καταλαβαίνουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί.

§  Θεωρούμε «τραγικό» γεγονός τη μη αποπεράτωση του υπολειπόμενου 5% και ανησυχούμε ταυτόχρονα για την τύχη του εξοπλισμού (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτοτυπικά μηχανήματα, εκθέματα Μουσείου Ιστορίας και Φυσικής) που περίπου για 35 βρίσκονται σε αχρηστία, διασκορπισμένα σε διάφορους αποθηκευτικούς χώρους.

§  Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε λύση μπορεί να εξασφαλίσει την ολοκλήρωση των εργασιών και την άμεση εγκατάσταση στη κτήριο του Σχολείου μας, έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας και την υλοποίηση των υποσχέσεων που επανειλημμένα τους έχουν δοθεί.

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Χίου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

    

symptoms of chlamydia parentpower.com stds symptoms
apps to spy spy software for android phones sms spy android
weeks for pregnancy abortion laws in the us abortion clinic houston tx
abortion process bubsandbeans.com.au abortion clinic san diego
lasix 40mg kalvikkalam.com kamagra pill
cialis coupon internet drug coupons discount coupon for cialis