Ο Γιώργος Χαλάτσης δείχνει την ευρωπαϊκή… στράτα για την προσέλκυση τουριστών

11/2/2014


Το Ίδρυμα Κουγιούλη προτίθεται να σηματοδοτήσει την «Μακριά Στράτα» (περισσότερο γνωστή σαν παλιός τούρκικος δρόμος  Βολισσού), την οποία την Κυριακή θα περιδιαβούν όσοι περιπατητές δηλώσουν μέχρι την Πέμπτη συμμετοχή στην πρωτοβουλία που αναπτύσσει η Βιβλιοθήκη «Κοραής» .
Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ ο Γιώργος Χαλάτσης γνωστοποίησε το ενδιαφέρον του ιδρύματος για τη συγκεκριμένη διαδρομή, για την οποία είναι σε εξέλιξη έρευνα που ενδεχομένως θα φέρει στην επιφάνεια νέα στοιχεία σε σχέση με την ιστορία της.
 
Για μια ακόμη φορά ο κ. Χαλάτσης αναφέρθηκε στο συγκριτικό πλεονέκτημα της Χίου που μπορεί να αναδείξει τουλάχιστον 4 μεγάλα δίκτυα περιπατητικών διαδρομών (Αμανή, Πελινναίο, Κεντρική και Νότια Χίο) ώστε να τύχει σχετικής πιστοποίησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πιστοποίησης και Αξιολόγησης Μονοπατιών, γεγονός που θα βάλει σε άλλη τροχιά την ανάπτυξη περιπατητικού τουρισμού.

Απαραίτητη προϋπόθεση να ασχοληθούν οι τοπικοί μας άρχοντες στο βαθμό που πρέπει με το συγκεκριμένο θέμα.
Ο συνομιλητής μας απλά υπενθύμισε με νόημα, ότι εκτός από τη διάσωση αυτών των μονοπατιών, την ανάδειξη της Χιώτικης Φύσης και ιστορίας, υπάρχει και το οικονομικό κίνητρο, μιας και μόνο από τη Γερμανία 40 εκατομμύρια τουρίστες, που αγαπούν τη φύση και επιλέγουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, υπολογίζεται ότι δαπανούν για τις διακοπές τους 7,5 δις το χρόνο!

apps to spy link sms spy android
abortion clinics in dallas go how many weeks pregnant to have an abortion