Σπουδαστές ενός... κατώτερου Υπουργείου. Καμία κρατική μέριμνα για σίτιση στις ΑΕΝ, ευτυχώς που στη Χίο υπάρχουν Μητρόπολη και δωρητές

24/1/2014


 

Ως σπουδαστές Β' κατηγορίας αντιμετωπίζονται από την πολιτεία εκείνοι των ΑΕΝ για τους οποίους τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει κρατική μέριμνα για σίτισή αλλά και μειωμένο φοιτητικό εισιτήρια για τις μετακινήσεις τους.
Στην περίπτωση των ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών, ευτυχώς που υπάρχουν δωρητές και εξασφαλίζεται μερικώς η σίτιση, όμως αυτό δεν αποτελεί λύση, αφού και πάλι δεν καλύπτεται το σύνολο των σπουδαστών στην πρώτη και δεν παρέχονται όλα τα γεύματα και στις δύο.
Όπως τόνισε στην "Α" ο Διοικητής της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, Γιώργος Σκανδάλης με τη βοήθεια της Μητρόπολης, μέσω των συσσιτίων εξασφαλίζεται μια φορά την ημέρα το φαγητό για 50 σπουδαστές ενώ το Σαββατοκύριακο, μέσω πάλι δωρεών, διάθεσης τροφίμων κ.λ.π. υπάρχει μερική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στη σχολή φοιτούν σήμερα 210 σπουδαστές, ενώ 80 ακόμη κάνουν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι, με τον κ. Σκανδάλη να αναφέρεται στην αναγκαιότητα αντιμετώπισης του προβλήματος, όπως γίνεται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΑΕΝ υπάγονται στο Υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο έχει την ευθύνη να προχωρήσει τη διαδικασία σίτισης, η οποία όταν γίνονταν στο παρελθόν π.χ. για την ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, είχε ένα κόστος της τάξεως των 100.000 ευρώ, όταν τότε ο αριθμός των σπουδαστών ήταν μικρότερος από το σημερινό.
Να σημειώσουμε ότι και στην ΑΕΝ Οινουσσών μέσω ταμείου δωρεών οι σπουδαστές έχουν εξασφαλίσει το μεσημεριανό τους, ενώ οι υπόλοιπες ΑΕΝ στην Ελλάδα, δεν έχουν ούτε αυτό.
Στον Υπουργό Ναυτιλίας για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για το φοιτητικό εισιτήριο απευθύνεται με ερώτησή του στη Βουλή και ο Βουλευτής Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος, αναφέροντας τα εξής:
" Οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού αποτελούν εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό τη στελέχωση του Εμπορικού Ναυτικού με άρτια εκπαιδευμένους και καταρτισμένους αξιωματικούς γέφυρας και μηχανής.
Η ποιότητα του στελεχιακού δυναμικού της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας είναι παγκοσμίως, αναγνωρισμένη, όπως και η ίδια η διαχρονική προσφορά της ναυτιλίας στην ανάπτυξη της χώρας μας.
Παρά ταύτα, οι σπουδαστές των ΑΕΝ αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα οποία δεν αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι φοιτητές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα κυριότερα συνοψίζονται στην επισυναπτόμενη επιστολή του Συλλόγου Σπουδαστών της ΑΕΝ Μ. Χίου, τα οποία, όμως, αφορούν το σύνολο των ΑΕΝ και έχουν να κάνουν, κυρίως, με τη σίτιση και το γεγονός ότι δεν δικαιούνται φοιτητικού εισιτηρίου στις μετακινήσεις τους.
Στο πλαίσιο της ισότιμης στάσης της Πολιτείας απέναντι σε όλους τους φοιτητές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η εξέταση των αιτημάτων των σπουδαστών των ΑΕΝ κρίνεται επιβεβλημένη."

 

chlamydia men male std symptoms pictures antibiotics to treat chlamydia
spy cell phone tracking android phone spy software top spy apps android
my wife cheated on me now what do i do blog.whitsunsystems.com cheat on your wife website
my girlfriend cheated on me with another girl nexwebsites.com i love my girlfriend but i want to cheat
reason why husband cheat faithwalker.org how many women cheat
pharmacy discount rundvejensdagpleje.dk rx discount coupon
cvs discounts click cvs online shopping
abortion at 16 weeks link how to terminate a pregnancy naturally
coupon pharmacy sharepointblog.buus-oestergaard.dk walgreens promo code 2015
lilly cialis coupon blog.keylink.rs drug prescription card