Ενημερωτικό δελτίο εκδηλώσεων Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2013 και το πρόγραμμα των προσεχών δραστηριοτήτων του ΣΦΟ

25/11/2013


 
Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΣΦΟ
Ο Σύλλογός μας κατά την τρέχουσα περίοδο πραγματοποίησε και διοργανώνει πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με στόχο την υλοποίηση των καταστατικών σκοπών του, τη στήριξη του πληθυσμού στο νησί μας και την σύσφιξη των πατριωτικών δεσμών των μελών του. Συγκεκριμένα:
Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013
Με εκκίνηση από τις Οινούσσες και την αίθουσα τελετών του ιστορικού Ναυτικού μας Γυμνασίου ξεκίνησαν οι εργασίες του 8ου Ιατροφιλοσοφικού Συνεδρίου με επικεφαλής της διοργανώσεως τον τ. Αντιπρύτανη, καθ. Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Κ. Κρεατσά. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για πολλά σοβαρά ζητήματα, που αφορούν την ψυχοσωματική τους υγεία από διαπρεπείς πανεπιστημιακούς. Ο ΣΦΟ ήταν συνδιοργανωτής και χορηγός της εκδηλώσεως, καλωσόρισε τους συνέδρους και μερίμνησε για την άψογη φιλοξενία και οργάνωση μαζί με το Δήμο Οινουσσών.
Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013
Την Κυριακή 13 Οκτωβριου 2013 παρακολουθήσαμε τη Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος στον στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Νέου Φαλήρου συνεορτάζοντας και τιμώντας τη Σύναξη πάντων των εν Χίω διαλαμψάντων Αγίων. Μετά την απόλυση το Συμβούλιο του Ιερού Ναού μας παρέθεσε καφέ και κεράσματα στο Πνευματικό Κέντρο και εν συνεχεία προγραμματίστηκε επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στον Ταύρο, όπου παρακολουθήσαμε ωριαία διαδραστική προβολή και περιήγηση της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών. Ακολούθως γευματίσαμε και περάσαμε μια όμορφη μέρα στον Κεραμεικό σε γραφική ταβέρνα στο Γκαζοχώρι.
Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Χίου ΕΛΠΙζω πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο, την πρόληψη και αντιμετώπισή του στην αίθουσα «Μαρίας Π. Λαιμού» στις Οινούσσες. Πολλοί κάτοικοι και μέλη του Συλλόγου παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην οποία έκαναν ιατρικές παρουσιάσεις οι γιατροί της Χίου κ. Διαμ. Κάβουρας, ουρολόγος-ανδρολόγος και κ. Δημ. Γεντσίδης, μαιευτήρ γυναικολόγος. Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό και ενημέρωση για τη δράση και τις διευκολύνσεις, που παρέχει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών στα μέλη του.
Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013
Μετά την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία η αίθουσα «Μαρίας Π. Λαιμού» άνοιξε για τον κόσμο της Αιγνούσας όπου προσφέρθηκε από τις κυρίες του ΣΦΟ καφές, κεράσματα, γλυκά και έγινε προβολή επίκαιρου ντοκυμαντέρ του BBC για την άνοδο και άνθηση του ναζισμού στην Ευρώπη στην περίοδο του μεσοπολέμου και τις ολέθριες συνέπειες του. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλά μέλη του ΣΦΟ καθώς και αρκετοί μαθητές και σπουδαστές.
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013
Ημερήσια εκδρομή, επίσκεψη στην Ερέτρια με ξενάγηση από έμπειρη συνεργάτιδα του Συλλόγου μας ξεναγό στον αρχαιολογικό χώρο με τα σημαντικά ευρήματα του ναού του Απόλλωνος, του ονομαστού αρχ. Θεάτρου καθώς και στο Μουσείο της Ερέτριας και τις κατοικίες με τα ψηφιδωτά. Ακολούθησε εν συνεχεία γεύμα στην παραλία της Ερέτριας.
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013
Με πρωτοβουλία και μέριμνα του ΣΦΟ πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών του Οικοτροφείου Οινουσσών και συμμαθητών τους από το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χίου. Τα παιδιά ήρθαν με τους καθηγητές τους και τον Διευθυντή του Οικοτροφείου κ. Π. Κομνηνάρη από τις Οινούσσες και αφού τους προσφέρθηκε πρόγευμα στην «Άχνη και κανέλα» έγινε ξενάγηση στο Μουσείο και εν συνεχεία γευμάτισαν στην προκυμαία της Χίου στα Goodies. Τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα και ο ΣΦΟ τους διαβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθούν και άλλες ενδιαφέρουσες επισκέψεις γνωριμίας με την ιστορία του τόπου μας.
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013
Στην αίθουσα του ΣΦΟ έγινε η δεύτερη ενημερωτική συνάντηση σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαβητικών Χίου. Ομιλητές ήταν οι γιατροί Τ. Γιασσά, διαβητολόγος και Ε. Βεϊογλάνης ειδικός καρδιολόγος. Μίλησαν στο κοινό για τη διάγνωση, την αντιμετώπιση και τις επιπλοκές από τον σακχαρώδη διαβήτη. Έγιναν αιμοληψίες και μετρήσεις με μετρητές, που παρείχε δωρεάν ο φαρμακοποιός του νησιού μας κ. Σταύρος Αξαρλής και αρκετές ερωτήσεις από το κοινό. Ο ΣΦΟ συντόνισε όλη την εκδήλωση και ανέλαβε τη δαπάνη της φιλοξενίας και μετακίνησης των ομιλητών.
Επόμενες εκδηλώσεις Δεκέμβριος 2013-Φεβρουάριος 2014:
Εορτασμός Αγ. Νικόλαου στην Αττική την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας στον Ι.Ν. Αγ. Σώστη Λ. Συγγρού στις 10.00 και εν συνεχεία η πανηγυρική εκδήλωση στον Πολυχώρο του Νέου Κόσμου με τη βράβευση των επιτυχόντων φοιτητών και σπουδαστών. Ομιλητής θα είναι ο φιλόλογος, επίτ. Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης και Πρόεδρος του «Κοραή» κ. Αντ. Ν. Χαροκόπος με θέμα την παιδεία.
Αφή Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στις 5 Δεκεμβρίου 2013 στις Οινούσσες
Στην αίθουσα «Μαρίας Π. Λαιμού» ανάβουμε και φέτος το χριστουγεννιάτικο δένδρο κι εγκαινιάζουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων με τη συμμετοχή μουσικού σχήματος από τη Χίο με τον Παντελή Λύκο.
Εορτή Αγ. Νικολάου Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις Οινούσσες
Συμμετέχουμε πανηγυρικά στις εορταστικές εκδηλώσεις και στη λιτάνευση του ιερού λειψάνου του Αγ. Νικολάου και εν συνεχεία στην Αίθουσα «Μαρίας Π. Λαιμού» του ΣΦΟ θα πραγματοποιηθεί επίκαιρη ομιλία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο επ' ευκαιρία της εορτής του πολιούχου μας.
Θέατρο πριν τις γιορτές
Στο Εθνικό Θέατρο για να παρακολουθήσουμε την παράσταση «Η γειτονιά των Αγγέλων» θα πάμε με τον ΣΦΟ το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου. Μετά τη θεατρική παράσταση θα δειπνήσουμε σε εορταστικό κλίμα στο κέντρο της Αθήνας. Δηλώστε συμμετοχή.
Κοπή Βασιλόπιττας: Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στις 11 θα κόψουμε τη βασιλόπιττα στον ΣΦΟ. Θα ευλογήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Μάρκος.
Αποκριάτικη Συνεστίαση: Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2014 το μεσημέρι θα γιορτάσουμε τις Αποκριές στην «Αίγλη» του Ζαππείου με πλούσιο μπουφέ και εκλεκτή μουσική. Σημειώστε την ημερομηνία.
Ομιλίες στην Εστία μας Ιαν.-Φεβ.2014: Έχουν αποδεχθεί πρόσκληση και θα μιλήσουν στην Εστία μας ο χιώτης ακαδημαϊκός, αστροφυσικός κ. Σταμάτης Κριμιζής και ο διακεκριμένος φιλόλογος, ιστορικός και συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος. Το πρόγραμμα των ομιλιών ανακοινώνεται σύντομα.
Ωράριο λειτουργίας γραφείων ΣΦΟ: Τα γραφεία του ΣΦΟ στη Λ. Κηφισίας 312 στο Χαλάνδρι λειτουργούν το φετινό χειμώνα κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή: από 10.00 έως 14.00.
 
Αθήνα 24 Νοεμβρίου 2013
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος Γ. Δανιήλ και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΟ 

my girlfriend cheated on me with another girl click i love my girlfriend but i want to cheat
why do i want to cheat on my wife so your wife cheated married and wanting to cheat
online affair link why husband cheat
percentage of women who cheat read will my husband cheat again
cialis coupon internet drug coupons discount coupon for cialis