Οι Χιώτες της Ρόδου τιμούν τον Άγιο Ισίδωρο

ΣΤΙΣ 13 ΚΑΙ 14 ΜΑΪΟΥ ΣΤΑ ΚΟΣΚΙΝΟΥ

12/5/2013


Γιορτάζουν και φέτος οι Χιώτες της Ρόδου τον Άγιο Ισίδωρο το χιοπολίτη, στο γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Ραφαήλ, Θεράποντος, και Μάμαντος που βρίσκεται στο έμπα του Κοσκινού από την πλευρά της EUROMEDICA. Την ίδια μέρα, Δευτέρα στις 14 Μαΐου γιορτάζεται και η μνήμη του Αγίου Θεράποντος που γεννήθηκε στην Κύπρο. Την προηγουμένη, 13 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα θα ψαλεί Πανηγυρικός Εσπερινός με συλλείτουργο και αρτοκλασίες.
Ο Ισίδωρος, αξιωματικός ναυτικού στα χρόνια που ρωμαίος αυτοκράτορας ήταν ο Δέκιος, καταγόταν από ειδωλολατρική αλλά αρχοντική οικογένεια της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Περί το 250 μ.Χ. βρέθηκε στη Χίο με τη μοίρα του ρωμαϊκού στόλου, όπου αρχηγός της ήταν ο ναύαρχος Νουμέριος. Εκεί στη Χίο ο Ισίδωρος ασπάσθηκε το Χριστιανισμό ερχόμενος σε επαφή με χιώτες χριστιανούς. Μόλις το έμαθε ο ναύαρχος Νουμέριος τον κάλεσε και του ζήτησε να αποκηρύξει τη νέα θρησκεία, το χριστιανισμό. Σε άρνηση όμως του Ισίδωρου, τον οδήγησε στη φυλακή όπου τον υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια. Ο ειδωλολάτρης πατέρας του ειδοποιήθηκε και έφθασε στη Χίο και προσπάθησε να μεταπείσει τον Ισίδωρο να επιστρέψει στην ειδωλολατρεία. Κανένα αποτέλεσμα όμως. Ο Ισίδωρος έμεινε αμετακίνητος στη χριστιανική πίστη. Τότε ο πατέρας του οργισμένος τον παρέδωσε στο Νουμέριο να τον βασανίσει μέχρι θανάτου.
Έτσι δόθηκε εντολή να δέσουν τον Ισίδωρο σε άλογα που τον έσυραν από την πόλη της Χίου μέχρι το χωριό Νεχώρι και τον άφησαν κάτω από ένα σκίνο. Παρά το μαρτύριο αυτό ο Ισίδωρος δεν πέθανε κι έτσι αποφασίσθηκε ο αποκεφαλισμός του. Ήταν 14 Μαΐου του 250 μ.Χ. Η παράδοση θέλει να συνδέεται ο μαρτυρικός θάνατος του Αγίου Ισιδώρου με τα «δάκρυα» του μαστιχοφόρου σκίνου, τη μαστίχα.

spy cell phone tracking android phone spy software top spy apps android
cheat on your wife website megaedd.com wife cheated now what
marriage affairs open wifes that cheat
why do women cheat link married men that cheat
walgreen coupons printable chinavisum-service.de walgreens photo online
married and want to cheat insight.nestingen.com My girlfriend cheated on me
discount prescription card open free discount prescription cards