ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΧ ΕΠΕΙΔΗ ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΝ ΜΙΑ ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

1ο ΕΠΑΛ Χίου: Ένα παρεξηγημένο σχολείο..

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΜΕΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ

16/4/2013


 2 μαθήτριες από το 1ο ΕΠΑΛ και 1 από το ΓΕΛ Καλαμωτής βραβεύτηκαν από τη ΔΕΥΑΧ ύστερα από διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν με θέμα τη δημιουργία αφίσας στην οποία θα αποτυπώνεται η ανάγκη για εξοικονόμηση του νερού.

 Για τη συμμετοχή τους σε αυτό το διαγωνισμό, όπου να σημειώσουμε το έπαθλο για όλους τους συμμετέχοντες ήταν χρηματικό, για τη δουλειά που γίνεται στο εργαστήριο του σχολείο αλλά και για το επαγγελματικό τους μέλλον, μίλησαν σήμερα η Αργυρώ Τουμάζου που κέρδισε τη πρώτη θέση και η Μαριαλένα Χαβιάρα που έλαβε το δεύτερο βραβείο. Το τρίτο βραβείο έλαβε η Αριόλα Τσούκο από την Α τάξη του ΓΕΛ Καλαμωτής.

  Για αυτή την επιτυχία των μαθητριών του ΕΠΑΛ μίλησε και η καθηγήτρια του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών  Αγγελική Σούτου που σχολίασε ότι μέσα από τα συγκεκριμένα μαθήματα οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να χτίσουν τις βάσεις που θα τους χρειαστούν σε περίπτωση που φοιτήσουν αργότερα σε κάποια σχετική σχολή. Παράλληλα η ίδια ανέφερε και την επαγγελματική αποκατάσταση παιδιών που έχουν ασχοληθεί με τις τέχνες και μάλιστα έχουν απορροφηθεί και από τη τοπική αγορά, τονίζοντας μάλιστα ότι οι περισσότερες δημιουργίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις πολλών επιχειρήσεων. Παράλληλα με τον τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών στο 1ο ΕΠΑΛ οι μαθητές διδάσκονται μέσα από τομέα και Γεωπονία ενώ στο σχολείο υπάρχουν πολλές ακόμη ειδικότητες που μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές. Μια δράση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου αφού οι επίδοξοι νέοι γεωπόνοι ασχολούνται στη παρούσα φάση με τη φύτευση λουλουδιών και γενικότερα τη διακόσμηση του χώρου όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής του σχολείου Μιχάλης Τσατσαρώνης ενώ δεν έλειψε να τονίσει ότι λόγω έλλειψης καθηγητών ο τομέας Γεωπονίας λειτουργεί μόνο για την ΄Γ Λυκείου αν και προβλέπεται και για την ΄Β τάξη. Από τη δική τους πλευρά οι 2 καθηγήτριες του τομέα Γεωπονίας, η αναπληρώτρια Δανάη Βείλη και η ωρομίσθια Σοφία Τάμαρη, ανέλυσαν τη δουλειά που γίνεται με τους μαθητές και που κυρίως επικεντρώνεται στη διαμόρφωση εξωτερικού χώρου αλλά και σε μεταφυτεύσεις στο θερμοκήπιο του σχολείου. Όσο αφορά την ανταπόκριση των μαθητών σύμφωνα με τις 2 καθηγήτριες αυτή είναι μεγάλη ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τέτοιες δράσεις ενώ πολλοί μαθητές ασχολούνται ήδη με την γεωπονία είτε ρωτώντας και διαβάζοντας, είτε μέσα από την εξάσκηση.

Τζ. Σ.

pregnancy in weeks late abortion back alley abortions