ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ: «ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ»

Ο… μισής Χίου Διονύσιος

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

1/7/2009


«Δεν ενόχλησε η ίδρυση του Συνδέσμου και τα περί νομιμότητάς του αλλά αυτά που λέει». Στα παραπάνω λόγια του Προεδρου του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, π. Γεώργιου Κωνσταντίνου συνοψίζεται το πνεύμα στο οποίο κινήθηκε χθες το Διοικητικό Συμβούλιό του, το οποίο ασχολήθηκε με την επιστολή του Δεσπότη, που αμφισβήτησε το όργανο των κληρικών, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει τύχει της έγκρισής του!
Ιδιαίτερα τα μέλη του συνδέσμου εστίασαν στο γεγονός ότι ο Μητροπολίτης επιστράτευσε στην απάντησή του εισήγηση ενός άλλου ιεράρχη, που χρονολογείται μάλιστα προ 10ετίας, χωρίς καν να αναφέρεται στο εάν υπήρχε απόφαση επί της εισηγήσεως από την Ιερά Σύνοδο.
«Θέλει αγώνα ο εκδημοκρατισμός της εκκλησίας», ανέφεραν τα μέλη του Δ.Σ. του συνδέσμου κληρικών τα οποία ομόθυμα και ομόφωνα κατέληξαν στο να απαντήσουν εγγράφως στο Μητροπολίτη Χίου με επιχειρήματα δημοσιοποιώντας τις θέσεις τους, μιας  και όπως προκύπτει από τις εξελίξεις οι γέφυρες επικοινωνίας με τον Ιεράρχη έχουν κοπεί και το αίτημα για απ’ευθείας διάλογο παραμένει περισσότερο από ποτέ άλλοτε στον αέρα.
«Μ’αυτά που υπογράφει στην επιστολή του, αμφιβάλλω αν ο Σεβασμιότατος πιστεύει στον εκδημοκρατισμό της διοικητικής δομής της εκκλησίας. Αν το πίστευε, θα μας αναγνώριζε», σχολίασε ο πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου.
Ωστόσο τα περί μη αναγνώρισής τους που ισχυρίζεται ο Δεσπότης – όπως θα τονίσουν στην επιστολή του συνδέσμου, η οποία αναμένεται να αποσταλεί σήμερα- δε συνάδουν με ενέργειές του το προηγούμενο διάστημα, όπως για παράδειγμα το γεγονός της συνάντησής τους στις 30 Οκτωβρίου του 2007 όταν τους συνεχάρη και τους ευλόγησε μετά την κατάθεση της αίτησης για την ίδρυση του συνδέσμου τους στο Πρωτοδικείο, ή όταν απάντησε στο σύνδεσμο ο αντ’αυτού αρχιερατικός επίτροπος στις 3 Μαρτίου με το με αριθμό 126 έγγραφό του.
«Μέχρι το Γενάρη του 2008 που έγινε η επίσημη εγγραφή του συνδέσμου στο βιβλίο σωματείων αν ήθελε θα μπορούσε να καταγγείλει ότι το καταστατικό του είναι αντιγραφικό ή αντικανονικό, όπως αναφέρει στην απάντησή του. Δεν έκανε τίποτα ένα χρόνο από τότε που ανακοινώθηκε η ίδρυση του συνδέσμου.. Γιατί σήμερα αμφισβητεί;», τονίζουν οι κληρικοί οι οποίοι  διερωτώνται αν ο Μητροπολίτης θα πάει «κόντρα στο σύνταγμα και τους νόμους του κράτους στα οποία και ο ίδιος στηρίζεται».
Επειδή δε στο κείμενό του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Διονύσιος χαρακτηρίζει το ύφος της τελευταίας επιστολής του Συνδέσμου Κληρικών ως σκαιό, ο τελευταίος φροντίζει να τη δημοσιοποιήσει ώστε και οι κρίνοντες να κριθούν.
Αναλυτικά αναφέρει:

Όπου βρείτε τη σκαιότητα…

«Σεβασμιότατε,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών Χίου υπέβαλε στις 8/12/2008 και με αρ. 37/7-12-08 υπόμνημα με τις θέσεις – αιτήματά του, το οποίο στη συνέχεια παρουσίασε στην χιώτικη κοινωνία.
Σαν απάντηση λάβαμε το υπ’ αριθμό 688/11-12-08 έγγραφό Σας με το οποίο μας γνωρίζατε ότι λάβατε το υπόμνημά μας και θα το μελετήσετε.
Έκτοτε πέρασαν ικανοί μήνες (Δεκέμβριος 2008 – Ιούνιος 2009) και ουδεμία άλλη απάντηση λάβαμε στα όσα αναφέρονται στο υπόμνημά μας.
Θεωρούμε βέβαια προς τη σωστή κατεύθυνση την έκδοση του αρ. 178/16-3-09 Εγκυκλίου Σημειώματος δια του οποίου ζητείται η τήρηση του Κανονισμού 142/1999 (και ειδικότερα του άρθρου 10 παρ. 2) περί της τάξεως προβαδίσματος κατά τα Ιερατικά Συλλείτουργα, Πανηγύρεις, Λιτανείες κ.λ.π., που αποτελεί θέση του Συνδέσμου, με αριθμό 6 στο σχετικό υπόμνημα του Συνδέσμου.
Επ’ αυτού ο Σύνδεσμος προτείνει την αποστολή σε όλους του Ιερείς της Μητροπόλεώς μας σχετικού καταλόγου όλων των Ιερέων της μητροπολιτικής μας περιφέρειας με τις ημερομηνίες 1) της εις πρεσβύτερον χειροτονίας τους και 2) της απονομής του οφφικίου, για τη σωστή τήρηση της τάξεως προβαδίσματος κατά τα Ιερατικά Συλλείτουργα κ.λπ.
Αντίθετα στο θέμα των λειτουργικών σεμιναρίων, η σπουδή, η επιλεκτική κλήση σε αυτά αδελφών και η έλλειψη κατάλληλου εισηγητού, αλλά και προγραμματισμού οδήγησε στη ματαίωσή τους, ενώ αυτά είναι απολύτως απαραίτητα, όταν γίνονται με προγραμματισμό, με κατάλληλους εισηγητές, με θεματολογία και πρακτική εξάσκηση.
Ο Σύνδεσμος επανέρχεται και ζητά απάντηση στα όσα κατέθεσε και ειδικότερα στο πρώτο από αυτά, που το θεωρεί μείζονος σημασίας, τον τρόπο πληρώσεως των κενών εφημεριακών θέσεων με την τήρηση των όσων προβλέπει η νομοθεσία.
Επί του θέματος αυτού έχουμε δεχθεί και τώρα και στο παρελθόν παράπονα αδελφών, ότι δεν ενημερώνονται για τις κενές εφημεριακές θέσεις, για να υποβάλουν πιθανόν και εκείνοι αίτηση για την κάλυψή τους. Ο Σύνδεσμος ρωτά αν εφαρμόζεται η νομοθεσία περί προκήρυξης, ανακήρυξης, χειροτονίας και αν αυτό έγινε στις περιπτώσεις πληρώσεως των εφημεριακών θέσεων των ενοριών Ελάτας και Θολοποταμίου.
Σεβασμιότατε, ο Σύνδεσμος από τη σύστασή του και μέχρι σήμερα τηρεί το Καταστατικό λειτουργίας του και ενεργεί συντεταγμένα και με υπευθυνότητα για το καλό της Χιακής Εκκλησίας και ιδιαίτερα του εφημεριακού κλήρου.  
Την επίλυση των προβλημάτων την βοηθά η συνάντηση, ο διάλογος και η συνεργασία, η άρνηση των ανωτέρω οξύνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα. Το Διοικητικό Συμβούλιο με την εξουσιοδότηση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Συνδέσμου συνεχίζει αταλάντευτα το έργο του και είναι ανοιχτό σε κάθε πρόσκληση για συνάντηση, διάλογο και συνεργασία.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού
Ο Πρόεδρος του Σ.Κ.Χ.
Πρωτοπρεσβύτερος
Γεώργιος Κωνσταντίνου
Θεολόγος – Εκκλησιαστικός
Συνήγορος»

Εκτός της επιστολής αυτής ο Σύνδεσμος Κληρικών όσον αφορά την απάντηση Μητροπολίτη τονίζει τα εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών Χίου συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου 2009 και αποφάσισε ομόφωνα ότι:
1) Το υπ’ αριθ. 328/27-6-2009 έγγραφο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. κ. Διουνυσίου έχει λάθος παραλήπτη, γιατί απευθύνεται προσωπικά στον Εφημέριο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς. Την επιστολή της 9ης Ιουνίου 2009 απέστειλε προς τον Μητροπολίτη μας το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, δια του προέδρου του, π. Γεωργίου Κωνσταντίνου.
2) Παρόλα αυτά, επειδή το ανωτέρω έγγραφο στάλθηκε στα Μ. Μ. Ε. και επειδή περιέχει την παρατήρηση ότι η επιστολή μας της 9ης Ιουνίου 2009 είχε κάπως σκαιό ύφος, ανάρμοστο με την πνευματική σχέση που μας συνδέει και ότι παραπέμπει σε υποβολή απαιτήσεων από εργαζόμενο σε εργοδότη, δίνουμε απλά στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της επιστολής μας, ώστε να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
3) Αύριο Τετάρτη 1/7/2009 θα σταλεί στα μέσα ενημέρωσης εκτενές δελτίο Τύπου, που θα περιέχει την απάντηση του Συνδέσμου στο περιεχόμενο του ανωτέρω εγγράφου του Μητροπολίτου».

apps to spy spy software for android phones sms spy android
how to get an std site free std clinics in atlanta
walgreens photo print caribbeantransfers.com walgreens online coupon codes
text spy software android text spy cell phone spyware app